Cilt Bakımı İçin Domates suyu

zeytinyağı cilt bakımı domates

Cilt İçin Domates suyu Nasıl Kullanılır?


Domates cildiniz ve sağlığınız için mükemmel bir sebzedir. Günde bir adet domates yemek hem sağlık açısından hemde canlı bir cilde sahip olmanızı sağlar.


Domatese kırmızı rengini veren likopen bol miktarda  bulunur. Ayrıca beta-karoten naringenin ve klorojenik asit içerir. Cilt üzerindeki problemleri azaltmak ve yaşlanma belirtilerini engellemek için vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan bir antioksidandır.



Domatesin içeriğinde yüksek miktarda potasyum ve C vitamin bulundurmasından dolayı soluk ciltleri canlandırarak parlaklık kazandırır. Domatesin sıkılaştırıcı özelliği yaşlanmayı geciktirir. Gözenekleri sıkıştırıp, sivilce olasılığı da büyük ölçüde azaltılır. Ayrıca anti-bakteriyel özelliği nedeniyle ölü cilt hücrelerini temizler, siyah noktaları ortadan kaldırır.

Kısaca domatesin faydalarını özetlemek gerekirse, kalp sağlığı, göz sağlığı, kanseri önleme, kabızlık, güneş yanıkları, cilt sağlığı ve diyabet gibi rahatsızlıklara engel olacak yararları vardır. Domates ile sütün birleşimi cilt için muhteşem besleyici ve yenileyicidir.

Domates ile süt maskesinin yapılışı;


Malzeme Listesi

 - 1 adet Domates (suyu)
 - 3 çay kaşığı Süt Kreması
 - Pamuk topu

Bir kâse içerisine domatesi ikiye kesiniz. İki tatlı kaşığı taze domates suyunu sıkınız. Daha sonra süt kreması ilave edinip iyice karıştırınız. Temiz cilde pamuk topu yardımıyla karışımı yüzünüze ve boynunuza dikkatlice uygulayınız. Sürme işlemi bittikten sonra yaklaşık 25-30 dakika bekletiniz. Bekleme süresi bittikten sonra bol ılık su ile durulayınız. Tek kullanımlık havluyla kurulayınız. 
Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder