Anal (Makat) Kaşıntı için Yoğurt ve Elma Sirkesi

Anal (Makat)Kaşıntısı:

Erkeklerde daha sık olmasına rağmen kadınları da etkileyen yaygın bir problemdir. Bu herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir, ancak 30 ve 50 yaş arasında yaygın görülür.
Anal kaşıntı, deri ya da iç sağlık sorunları nedeniyle olabilir. Deri ile ilgili dermatit (deri iltihabını )nedenleri vardır, sedef hastalığı, aşırı sürtünme, anal bölge aşırı ter, anüs, parfümler ve boyalara maruz kalma ve uygunsuz tuvalet temizliği neden olabilir. Tıbbi neden gıda alerjileri, anal fissürler, anal tümörü, ishal, kabızlık, dışkı kaçırma ve hemoroid, cinsel yolla bulaşan parazit, mantar ve mantar enfeksiyonları ile birlikte kaşıntı ve diğer belirtiler anal bölge ve çevresinde yanma, kaşıntı, ağrı, kızarıklık, şişme, yara ve deri döküntüsü gibi.Belirtilerin geçici ya da kalıcı neden olabilir.Anal kaşıntı can sıkıcı ve utanç vermesinden dolayı rahatsızlık duyabilirsiniz. Evde basit ve kolayca yapabileceğiniz bitkisel çözümler vardır. Ancak kaşıntı dayanılmaz ya da kalıcı bir hale gelirse tıbbi yardım alınız.

Anal kaşıntı için Bitkisel Çözümler:

Elma sirkesi: Mantar enfeksiyonları anal kaşıntıya neden olabilir. Bu durumda, elma sirkesi enfeksiyonu kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

2 yemek kaşığı ham, filtresiz elma sirkesi ve bir bardak su ile karıştırın. Günde İki kez için.

Bir başka seçenek ise sıcak bir banyo suyuna 1 fincan elma sirkesi ekleyin. 15 -20 dakika boyunca bu banyo suyu içerisinde oturun, günde bir kez yapmakta yarar vardır.
Anal kaşıntı ve tahriş kaybolana kadar birkaç gün boyunca uygulayın.

Sarımsak: Sarımsağın bileşenleri sayesinde içeriden dışarıya anal kaşıntı tedavisinde yardımcı olur. Bağırsak solucanları, bu sorunun ana nedenlerinden biridir. Bunun ortadan kaldırır. Buna ek olarak, sarımsak antibakteriyel, antifungal ve antiseptik özellikleri enfeksiyon tedavisine de yardımcı olacaktır.

Bir hafta boyunca günde 2-3 diş sarımsağı aç karnına çiğ olarak karanfille birlikte alın.

Başka bir seçenek ise ½ su bardağı süte 2 ezilmiş sarımsak ve karanfili birlikte kaynatın. Bir hafta boyunca aç karnına günde bir bardak için.

Yoğurt: Anal kaşıntıya neden olan mantar enfeksiyonuna tedavi için yoğurt kullanabilirsiniz. Canlı aktif kültürler (iyi bakteri) ile probiyotik yoğurt kullanmanız gerekir.
Etkilenen cilt üzerine yoğurt sürün. En az 20-30 dakika, ya da tercihen bir gece bekletin. Sonra ılık su ile yıkayın ve bölgeyi iyice kurulayın.

Ayrıca, günlük sade yoğurt 2-3 kâse yemek faydalı olacaktır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



5 yorum:

  1. Peki sarımsağı yemek yerine ezip krem gibi o bölgeye uygulasak faydası yada zararı olurmu teskr.

    YanıtlaSil
  2. Peki sarımsağı yemek yerine ezip krem gibi o bölgeye uygulasak faydası yada zararı olurmu teskr.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hocam ben de bu dertten muzdaripim bir çare bulduysanız benimlede paylaşırsanız sevinirim

      Sil
  3. Bir haftadir sirkeli suya oturuyom bir vaydasi olmadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hocam uzun zaman önce yazmışsınız ben bu dertten muzdaripim bir çare bulduysanız benimle paylaşırsanız sevinirim

      Sil