Sivilceden Hızlı Kurtulmak için En iyi 10 Yolu

akne, cilt lekesi, Cilt Bakımı, cilt sağlığı, doğal ev ilaçları, buz, sarımsak, limon, Bal, karbonat, Nane,

Sivilceden Hızlı Kurtulmak için En iyi 10 Yol

Sivilce (Akne) Kürleri:
Sivilce tıbbi ismiyle Akne vulgaris birçok insanı etkileyen bir cilt rahatsızlığı olup, yağ bezleri ile ilgili deri iltihabıdır. Sivilce yağ bezleri bakteri ile enfekte olduğu deri iltihabı,( şişer ve irin ile dolar) fazla sebum salgısını yağ bezleri tarafından bu sorunun arkasındaki ana nedendir. Sivilce genellikle yüz, boyun, sırt ve omuzlar da meydana gelir.

Piyasada sivilce tedavisi için losyon ve ilaçlar var ama zaman alabilir, DOĞAL yöntemlerle çok kısa bir sür sivilceler den kurtulmak için kürler mevcuttur.

Sivilceden(Akne) hızlı kurtulmak için en iyi 10 yolu;

Buz:

Buz hızlı bir şekilde sivilceden kurtulmak için kullanılabilir. Sivilceli bölgede kan dolaşımına yardımcı olur. Birikmiş kir ve yağ gözeneklerini açmak için buz küpleri veya ezilmiş buz, kullanabilirsiniz.

1. Bir parça bez içinde buz sarın ve birkaç saniye sivilce üzerinde tutun.

2. Birkaç dakika bekleyin ve işlemi tekrarlayın gün boyunca sivilce üzerine sürekli uygulandığında, buz iltihabı ve şişliği azaltmaya yardımcı olur.

Limon :
Sivilceden kurtulmak için başka bir yolda Limon suyu. C vitamini bakımından zengin olan limon suyu kullanılmasıdır. Taze limon suyunu ilaç olarak uygulamanın iki yolu vardır.

1. Taze limon suyuna, temiz bir pamuklu çubuk batırın ve yatmadan önce sivilcenin üzerine sürün.

2. Bir çay kaşığı limon suyu, bir çorba kaşığı tarçın ile karıştırılarak bir hamur hazırlayınız. Sonra gece sivilce üzerine sürüp, sabah cildi bol ılık su ile yıkayınız.

Not: Bu özel kür kuru ciltler için uygun değildir.

Bal :

Bal enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Doğal antibiyotik kaynağıdır.

1. Pamuklu çubuk ile bal alıp, doğrudan sivilce üzerine koyun ve yarım saat bekletin.

2. Cildi ılık su ile iyice yıkayın.

3. Başka bir seçenek ise bir tutam tarçın ve bal karışımını yatmadan önce sivilcelerin üzerine uygulanıp, Sabah iltihap veya şişliğin azaldığını göreceksiniz. Cildi bol soğuk su ile iyice yıkayın.

Diş Macunu

Dişlerini temizlemek için her sabah kullandığınız diş macunu da sivilceyi tedavi etmek için kullanılabilir. Beyaz diş macunu kullanılır. Jel diş macunu kullanılmaz.

1. Yatmadan önce sivilceli alan üzerine beyaz diş macunu uygulayın.

2. Sabah bol su ile yüzünüzü yıkayınız. Şişlikte belirgin bir iyileşme göreceksiniz.

3. Eğer isterseniz, gündüz de tekrarlayabilirsiniz. Diş macunu en az yarım saat sivilcelerin üzerinde kalmalıdır. Sonra bol su ile yıkayınız.

Buhar :

Buhar da özellikle sivilce için yararlıdır, Buhar gözenekleri açıp cildin nefes almasını sağlar. Kir, yağ ve bakteri enfeksiyon veya inflamasyon neden olduğu gözenekleri sıkıştırıp kurutmaya yardımcı olur.

1. Büyük bir kabı sıcak su ile doldurunuz. Yüzünüzü buhar da tutunuz.

2. Ilık su ile yüzünüzü yıkayın ve kuruduktan sonra yağsız bir nemlendirici sürün.

3. Bu tedavi de cildinize güzel bir parlaklık verir.

Sarımsak :

Akne tedavisi sarımsak tedavi edicidir. Sarımsak antiviral, antifungal, antiseptik ve antioksidan maddedir. Sarımsakta bulunan kükürt sivilcenin hızlı iyileşmesini destekler.

1. İki diş taze sarımsağı eziniz.

2. Sivilce üzerine sarımsağı sürüp, beş dakika bekletiniz. Bol ılık su ile yıkayınız.

3. Bir günde bir kaç kez tekrarlayın.

Günde bir çiğ sarımsak(diş)yemek de kanı arındırmakta yardımcı olacaktır.

Not:Mide sağlığı için abartmamak gerekir.

Karbonat

Cilt de karbonat kesinlikle tahrişe neden olmaz. Çünkü her cilt için iyi bir seçenektir ve özellikle hassas ciltler için idealdir.

1. Limon suyu ya da biraz su ile bir çay kaşığı Karbonat karıştırarak kalın bir hamur yapınız.

2. Cildinizi hafif nemli bırakarak yıkayınız. Sivilceli bölgelere uygulayıp, sürünüz. Bir süre kurumasını bekleyiniz. Çok fazla karbonatı bekletirseniz kuruluğa neden olabilir.

3. Bol Ilık su ile yüzünüzü yıkayın ve nemlendirici sürün.

4. Hızlı sonuç almak için günde iki kez bu işlemi tekrarlayınız.


Nane :

Nane sivilcenin çok hızlı bir sekil de iyileşmesine yardımcı olan güçlü bir bitkidir. Nane sakinleştirici, yatıştırıcı, mentol etkisi, sivilceye neden  olan kızarıklığı tahrişi azaltmaya ve  Antibakteriyel ve antiviral özellikleri de  bakterilerin yok olmasına yardımcı olur.

1. Nane yaprağı suyu yavaşça sivilcelerin üzerine uygulayın ve 10 dakika bekletin.

2. Soğuk su ile yıkayın.

3. Eğer taze nane yaprakları kullanılabilir değilse, vitaminler ve esansiyel yağ asitleri içeren nane yağı kullanabilirsiniz. Nane yağından iki üç damla alıp sivilcelerin üzerine uygulayınız. Birkaç dakika bekledikten sonra su ile durulayın.


Salatalık:

Salatalık zengin bir potasyum kaynağıdır. Aynı zamanda cildi soğutma ve yatıştırıcı etkisine sahip A, C ve E gibi vitaminler bakımından zengindir.

1. Taze salatalığı parça parça kesip 1 saat kadar suda bekletiniz. İçinde, A vitamini, potasyum ve klorofil gibi bulunan besinler suya aktarılacaktır. Besinlerin karıştığı su içiniz, ya da yüzünü yıkamak için kullanınız

2. Ayrıca bir salatalık ile yüz maskesi yapabilirsiniz. Salatalığı rendeleyip yüzünüze sürünüz, 15 dakika bekleyiniz. Bol ılık su ile yıkayınız.



2 yorum: