Kanseri Önleme, Cilt Sağlığı,Tiroid Bezi için Su Teresi

Kanseri Önleme. Cilt Sağlığı,Tiroid Bezi, Su Teresi, Akne,cilt lekesi, cilt sağlığı, sivilce, egzema

Su Teresi:
Su teresinin (officinale Nasturtium)antik Yunan döneminden geri giden uzun bir geçmişi vardır. Avrupa'da ve Asya’da yetişen bir bitki olmasına rağmen günümüz de dünya çapında yetiştirilmektedir. Biberli, keskin, mayhoş bir lezzeti, sığ ve sulak alanlarda yetişen, 8 cm uzunluğunda ve genişliğinde yaprakları olan, dört yapraklı beyaz çiçeklidir. Su teresi keskin kokulu ve baharatlı bir bitkidir. Faydalı, yapraklı sebzelerdendir. Multivitamin bakımından oldukça zengindir.

Cilt Sağlığı:
Su teresi lutein ve beta-caratene, UV hasarını önlemede anti-aging (cilt dokusunu ve bağlayıcı hücreleri yenilemek) için gerekli olan deri sağlığını korumada, önemli kaynaklardan biridir. Ayrıca egzama, akne ve genellikle sorunlu cilt tedavisine de yardımcı olur.

Antioksidanlar:
Su teresi, antioksidanları kanseri önlemede önemi büyüktür. Ağır antioksidanlar yaygın ve kanserli lezyonlara neden olan tehlikeli serbest radikalleri durdurarak hücre hasarını önler. Bu aktif antioksidanlar akciğer kanseri için kanser riskini azaltmaya yardımcı olur. C, A, E, ve bir kaç B vitaminleri sigaranın neden olduğu hücre hasarlarını önlemek için özellikle su teresinde ki antioksidan yardımcı olur.

Karaciğer:
Su teresi suda çözülen kükürt ihtiva eder. Fitokimyasallar (aktif kimyasal bileşikler)glukozinolatlarla, oldukça zengin. Karaciğer, vücudun filtrasyon sistemi, vücuda geçmesine kirli kanı temizlemeğe yarar. Ayrıca, sentezini kontrol eder ve proteinleri sağlıklı bir metabolizma sürdürülmesinde önemli bir rol oynar.

Kilo Kaybı:
Su teresi, bir diüretik (idrar söktürücü )olarak hareket eder ve vücutta ki fazla suyun dışarı atılmasını sağlar. Su teresi lifli bir sebze olduğundan Kabızlık ve diğer barsak bozuklukları engeller. Su teresi aktif bir vücudun metabolizmasını sağlıklı tutar. İyot içerdiğinden Tiroid bezini korumaya yardımcı olur.

Su teresi sağlık için oldukça faydalı bir sebzedir. Birçok multivitamine ev sahipliği yapmaktadır. Kısaca;
A vitamini, K, D, E ve çeşitli B vitaminleri
Demir, Potasyum, Kalsiyum, Glikozitler, Protein, Omega-3, Antioksidanlar, Lösin, İyot, Lif, Kükürt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder