Bitkisel Yollarla Tırnak Mantarından Kurtulma

tırnak mantar tırnak kürü doğal ev ilaçları Çay ağacı yağı Soda Sirke Hindistan cevizi yağı kekik yağı
Bitkisel Yollarla Tırnak Mantarından Kurtulma

Tırnak Mantarı:
Tırnak mantarı ile uğraşmak zor bir iştir. Ayrıca onikomikoz olarak bilinen Ayak tırnağı mantarı, çok yaygın bir sorundur. Genellikle tırnak mantar enfeksiyonu tırnak ucun da beyaz veya sarı bir leke olarak başlar. Tırnak mantarı artmaya başladıkça, tırnak kalınlaşır, kırılgan, yumuşak, düzensiz, şekil değiştirme ve koyu renkli bir hal alır. Eğer tedavi edilmezse, deri altında ve tırnak çevresinde iltihap ve ağrı olabilir. Mantar gibi cilt anormal pH seviyelerinde, bağışıklık sisteminin zayıflaması, terli ayakkabı ve çorap, kötü hijyen, diyabet, nemli bir ortama sürekli maruz kalmak gibi belirli koşullar altında gelişmek için eğilimlidir.
Tedavi edilmez ise ayak tırnağındaki mantar süresiz olarak devam edebilir. Tırnak, tırnak yatağından ayrılmaya başlar, oldukça rahatsız edici olan deri dökülmesi ve tırnak kaybı olabilir. İşte tırnak mantarından kurtulmak için birkaç kür...

Ağrılı veya yayılmasını durumunda ise doktora başvurmakta yarar vardır. Kullanılacak herhangi bir bitkisel kür içinde doktordan onay almak gerekir.

Tırnak Mantarı için çeşitli doğal ev ilaçları;


1-Çay Ağacı/Portakal Yağı
Çay ağacı yağı doğal bir dezenfektandır. Ayak tırnağı mantarı tedavisinde oldukça popüler olmakla beraber Çay ağacı yağı, mantar ilacı ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Portakal yağı ise mantardan kurtulmanın yoludur. Çay Ağacı ve Portakal Yağı karışım da zaman içinde tırnak mantarına karşı iyi sonuçlar göstermiştir. Haftada iki kez bu karışımla masaj yapmakta fayda vardır.

1. 1 çay kaşığı çay ağacı yağı
2. 1/2 çay kaşığı portakal yağı (isteğe bağlı)
3. 1/2 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı veya zeytinyağı
4. Pamuk

1 çay kaşığı çay ağacı yağı, ½ portakal yağı, ½ çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı ya da zeytinyağını karıştırınız. Karışımı bir pamuk topu ıslatın ve etkilenen tırnağa nazikçe ama sıkı bir şekilde üzerine bastırarak uygulayınız. Daha sonra doğal olarak kurumaya bırakınız. 15-20 dakika bekletiniz. Bu tedaviyi sabah akşam aksatmadan yapınız. Sonuçlardan memnun olana kadar günde iki ya da üç kez yapınız.

2-Soda/Sirke
Soda büyüyen ve yayılan mantar önlemek anlamına gelir.

1. 4-5 yemek kaşığı kabartma tozu
2. 1 fincan üzüm sirkesi veya elma sirkesi
3. Su
4. Kâğıt havlu
5. Ayakların içine sokabilecek kadar büyüklüğünde kap

İlk olarak, 1 bardak kadar su ile sirke karışımı içersinde ayaklarını 15 dakika bekletin, Daha sonra kâğıt havlu ile kurulayın. Ayaklarınızı tekrar yeteri kadar su ve birkaç yemek kaşığı soda ekleyerek bu karışımda 15-20 dakika bekletip, kâğıt havlu ile kurulayınız. Bunu günde iki defa yapınız. Soda ve sirke mantarın gelişimini durdurur. Ayrıca ayak kokusu nötralize yardımcı olacaktır.

3-Hindistan Cevizi Yağı

1. Hindistan cevizi yağı
2. Sabun
3. Eldiven
Eldiven giymek ya da uygulamalar arasında ellerini yıkamak gerekir. Eğer birden fazla mantarlı tırnak varsa alan üzerine Hindistan cevizi yağı sürün ve tırnağın iyice emmiş olmasından emin olunuz. Doğal olarak İnce bir tabaka sürünüz. Günde 2-3 kez tekrarlayınız.

4-Beyaz Sirke (Pirinçten yapılmış)
Beyaz sirke enfeksiyon ile savaşır ayak tırnağı mantar tedavisine yardımcı olur.

1. Beyaz sirke
2. Sıcak suyu
Beyaz sirke ve sıcak suyu karıştırınız. 10-15 dakika boyunca bu çözelti içinde etkilenen ayak tırnağını bekletiniz.
Durulayın ve iyice kurulayınız. Mantar bitene kadar günde iki kez tekrarlayınız.
Not: Cildinizin tahriş olursa, karışıma daha fazla su ekleyiniz.

5-Kekik Yağ
Kekik yağı antiseptik, antibakteriyel, parazit öldürücü, antiviral, analjezik ve anti-fungal özelliklere sahiptir. Bu da kekik yağının tırnak mantar için etkili bir tedavi özelliği olduğunu gösterir.

1. 1 tatlı kaşığı Zeytinyağı
2. 2 damla kekik yağı

Bir tatlı kaşığı Zeytinyağı iki damla kekik yağı, karıştırınız.
Mantarlı tırnağa bu karışımı uygulayınız. En az 30 dakika boyunca bekletin. Ardından, durulayın ve ayak parmaklarını iyice kurulayınız.
Olumlu sonuçlarını görmek için üç hafta boyunca günde bir veya iki kez tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder