Cilt bakımı için Ayva ve yulafı denedinizmi?

cilt bakımı maske şifalı bitkiler güzellik yaşlılık

Ayva ve yulaf  Maskesi


Ayva;


Güzel kokulu, lezzetli ve çekirdekli olan ayva meyveleri gülgiller ailesinin bir üyesidir. Anavatanı ise Asya’dır. Meyve güçlü bir aromaya sahip yaklaşık 10 - 15 cm yüksekliğinde, yaprak döken ve yarı tropik ağaçlardır. 

İlkbahar ve yaz aylarında Pembe-beyaz çiçekler açar Armut’a benzer altın sarısı renkli meyvelere dönüşür. Meyve elmadan büyük ve engebeli şekildedir. Ayva mevsimsel bir meyvedir ve sonbahardan kışa kadar mevcuttur.


Lif bakımından zengin olan ayva, C vitamini, A vitamini, B vitamini ve potasyum, bakır, selenyum, çinko, fosfor, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller bakımından zengindir. Yağ oranı düşüktür. Ayvaların zengin besin değeri, sağlığınıza aşağıdaki şekillerde fayda sağlar:

Anti-inflamatuar Özellikleri, diyet lifi yüksek, mide ülseri, ishal, Soğuk algınlığına kabızlık, karaciğer ve göz hastalıkları, bağırsak enfeksiyonları, anti-oksidanlar, vücutta bulunan serbest radikallerle savaşarak yaşlanma sürecini yavaşlatmanın yanı sıra kardiyovasküler hastalıkları ve felçleri önler.

Yulaf;


Yulaf, bilimsel adı "Avena sativa" olarak bilinen tam tahıl gevreğidir. Genellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da yetişir.

Mükemmel bir lif kaynağıdır Yulaf, fosfor, manganez, bakır, B vitamini, selenyum, demir, çinko ve magnezyum gibi yüksek miktarda vitamin ve mineral ayrıca güçlü antioksidan kaynağıdır. Sade yulaf glutensiz’dir. Diğer tahıllara oranla daha fazla protein ve yağ barındırır. Yulafda ki karbonhidratlar genelde nişasta ve liflerden oluşur. Yulaf dünyanın en sağlıklı tahıllarındadır.

Ayva ve yulaf ile harika bir cilt maskesi yapabiliriz. işte tarifi;

Kuru ve hassas ciltler için maske

Malzeme Listesi

- 1 adet Ayva
1 tatlı kaşığı Yulaf
1 çay kaşığı krema

Hazırlama ve uygulama:

Bir derin kâse içerisine ayvayı rendeleyiniz. Rendelenmiş ayvaya yulaf ile kremayı karıştırınız. Macun haline gelen karışımı yüzünüze dairesel hareketlerle sürünüz. Yaklaşık 15-20 dakika bekleyiniz. Bol ılık su ile yıkayınız.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder