Beyaz kil maskesi ile ışıldayan bir cilt

şifalı bitkiler cilt bakımı maske cilt maskesi

Beyaz kil


Kil, toprağın yararlı minerallerinden ayrıca yanardağların içinden çıkmış olan lavlardan dolayı içerisinde bolca mineral barındırır. Cilt gözenekleri temizleyerek sıkılaşmasını, akne ve sivilce oluşumunu engellemeye, ölü derilerden arındırılmasına ve güneşten dolayı meydana gelen koyu lekelerin zaman içerisinde açılmasına yardımcı olur.

Beyaz kil olarak da bilinen "Kaolin Kil'i" doğal olarak emici özelliklere sahip çok ince, yumuşak ve hafif bir tozdur. Kil çeşitlerinin en hafif olanıdır. Tüm cilt tipleri için mükemmel bir seçenektir.



Hassas ciltler için en uygun olanıdır. Ölü ve kuru cilt hücrelerini nazikçe temizleyerek ışıldayan bir cilde sahip olmanızı sağlar, cildi temizlerken kan dolaşımında yardımcı olur.

Beyaz kil’in dokusu ve emiciliği sayesinde sabun, makyaj, deodorant ve tabii ki yüz maskeleri gibi hemen hemen her kozmetik ve kişisel hijyen ürününe girmiştir. Beyaz kil cildi yumuşatır ve  aydınlatır. Yaşlanma karşıtı ve kızarıklık önleyici özelliklere sahiptir. Ciltten çok fazla yağ almadığından, cildi minerallerle beslemesi ve toksinlerden kurtulmasını sağlar ve kuru cilde sahip olanlar için mükemmeldir.

Beyaz kil’i kullandıktan sonra cildinizde temiz ve tazeliği hissettirdiğini ancak doğal yağlarından arındırmadığını göreceksiniz. Beyaz kil cilt için sakinleştirici, ölü deri hücrelerini temizler, gözeneklerdeki kirleri arındırır.

Arındırıcı beyaz kil maskesi nasıl yapılır ?

Cilt için harika bir beyaz kil maskesinin malzeme listesi:

- 1 çorba kaşığı beyaz kil
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Beyaz Kil Maskesinin yapılışı,

Kil ile zeytinyağını güzelce karıştırınız. Macun kıvamına getiriniz. Maskeyi uygulamadan önce cildinizi güzelce temizleyiniz. Temizleme işleminden sonra Yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla yüzünüze uygulayınız. Yaklaşık 20 dakika kurumaya bırakınız. Daha sonra bol ılık su ile durulayınız.



NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder