Canlı Cilt için Zerdeçal

Zerdeçal canlık sağlığı cilt faydaları

Zerdeçal


Zerdeçal hakkında bilmeniz gereken her şey,

Zerdeçal bir baharat çeşididir. Asya yemeklerinde kullanılır. Hindistan'da binlerce yıldır baharat ve şifalı bitki olarak kullanılmıştır. Ayrıca zerdeçal kökü de ilaç yapımında kullanılmaktadır. Zerdaçal baharatın dışında gıda ve endüstri ürünlerinde renklendirmek için kullanılan “kurkumin” adı verilen sarı renkli bir kimyasal madde içerir. Kurkumin, zerdeçalın ana etken maddesidir. Güçlü bir anti-enflamatuar etkisi vardır ve çok güçlü bir antioksidandır. Zerdeçal’ın antioksidanlar ve anti-enflamatuar bileşenler içermesinden dolayı cilde parlaklık ve parıltı verir.


Zerdeçal birçok Hint yemek tarifinde baharat olarak kullanılsa bile aynı zamanda güzellik maskesi olarakta kullanılmıştır. Örneğin; Zerdeçal, geleneksel olarak Hindistan’da “Işıldayan Gelin Maskesi” içerisinde bulunan en önemli malzemedir. Düğünden önce geline uygulanır ve gelin bu sayede bebek gibi bir cilde sahip olur. Zerdeçal cilde doğal bir parıltı veren özellikler içerir.

Zerdecal’ın saklama koşulları

Zerdeçal'in kuru tozu, serin, karanlık ve kuru bir yerde, can kavanozda ağzı sıkıca kapatılmış bir kapta saklanmalıdır. Taze zerdeçal kök buzdolabında saklanmalıdır.


Zerdeçal maskesi yapmak için malzemeler:

1. 1/2 Çay kaşığı zerdeçal tozu

2. 1 tatlı kaşığı bal

3. 1 tatlı kaşık yoğurt

Zerdeçal, bal ve yoğurdu bir derin kaba koyup iyice karıştırınız. Koyu bir macun kıvamına getiriniz. Koyu kıvama gelen macunu yüzünüze hafif dairesel hareketlerle uygulayınız. Yaklaşık yüzünüzde 20-- 15 dakika bekletiniz. Daha sonra bol suyla yıkayınız, tek kullanımlık havlu ile kurulayınız.

Haftada 1 defa yapabilirsiniz.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder