Güzellik İçin Bal ve Süt

sivilce cilt bakımı oyunları cilt beyazlatma cilt lekeleri cilt maskesi cilt temizleme cilt bakımı cilt sağlığı maskeler doğal ev yapımı maskeler doğal sağlıklı sağlık bakım güzel

Güzel cilt ve bal


Balın şaşırtıcı sağlık yararları


Bal arılarının salgıladığı bir enzim ile birleştirilmiş çiçek özünden yapılmış bal peteği nemi azaltarak yoğunlaşmış olan tatlı bir maddedir. Bal arıları bu nektarı toplar ve enzimlerin eklenmesiyle bal’a dönüştürür nihayetinde bal’ın rengi ve tadı nektarın kökenine bağlıdır. Başka bir deyişle; Bir çiçek çeşidinden elde edilen bal, diğer çiçeklerin balından farklıdır.




Balın birçok faydalarının olduğunu biliyoruz. Bal, antik çağlardan beri hem ilaç hem de gıda olarak kullanılmıştır.

Bal’ın her türlü rahatsızlıklara iyi geldiğini söyleyenler var, çünkü anti-bakteriyel etkisi olan maddeleri içerir. Ancak bilimsel olarak, balın kişiyi daha sağlıklı hale getirdiğine dair bir kanıt yoktur.
Bal cildinize zarar vermeden veya kurutmadan kirlerden arındırır. Balın akne için iyi bir anti-bakteriyel etkisi vardır. Bal, hassas ciltler için mükemmel bir yüz temizleyicidir. Yıllar boyunca kadınlar tarafından bal maskelerde kullanılmış ve kullanmaya devam etmektedir.

Süt ve daha fazlası,

Süt meme bezleri tarafından üretilen beyaz bir sıvıdır. İnsanlar da dahil olmak üzere tüm memeliler, normal olarak katı gıdaya hazır olana kadar süt ile beslenirler.
Süt ve süt ürünleri en zengin kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum vücutta birçok işleve sahiptir ancak birinci görevi sağlıklı kemikler ve dişlerdir.
Süt yüzünüz için harikalar yaratabilir, kuru cildi nemlendirir, cilde peeling yapar, tahriş olmuş cildi rahatlatır ve koyu tenli cildi aydınlatır.
Kleopatra'nın ışıltılı ve kırışıksız cildinin sırrı tarihsel olarak süt ile ilişkilendirilir. Sütün enzimleri, proteinleri, mineral ve vitamin içeriği kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur.

Canlı cilt için bal ve süt maskesi




Malzemeler

- 2 çay kaşığı Bal

4 çay kaşığı çiğ Süt

Pamuk topu






Yapılışı;
Sütü biraz ısıtın ve balla karıştırınız. Bu karışımı Pamuk topu ile sıcakken en az 10 dakika boyunca cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. 15-20 dakika bekleyiniz.
Önce ılık suyla ve ardından soğuk suyla yıkayınız.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder