Evde Kolayca Yapılan Fesleğenli Tonik

tonik nedir      sıkılaştırıcı tonik    tonik nasıl kullanılır    doğal tonik    tonik yapımı    saç tonik    gözenek sıkılaştırıcı    tonik faydaları    gözenek sıkılaştırıcı tonik          cin tonik    doğal tonik

Fesleğen'e kısaca bakmak gerekirse;


Fesleğen hakkında bazı önemli noktalar vardır. Meselâ Bitki, anti-inflamatuar niteliklere sahip, kalorisi düşük, yaşlanma etkileriyle mücadele eden bileşikler içeren güçlü bir antibakteriyeldir. 


Fesleğen bitkisi en çok İtalyan mutfağında kullanılmaktadır. Bunun yanında Tayland, Endonezya ve Vietnam mutfağında da bulunur. Fesleğen, Hint Yarımadası'nda popüler olan geleneksel tıp da yani Tamil ve Ayurveda tıbbında kullanılır.




Fesleğen çeşitlerini tanıyalım,

- Tatlı fesleğen : Bu fesleğen çeşidi İtalyan yemeklerinde kullanımı ile ünlü en yaygın olarak yetiştirilen İtalyan soslarında kullanılan türüdür, Bitkinin büyümesini ve tatlı lezzetlenmesini sağlamak için en sık dört yaprağı toplanır. Genellikle kurutulmuş olarak kullanılır.

Tay fesleğen : Anason ve meyankökü aroması vardır. Tayland ve Güneydoğu Asya yemeklerinde yaygın olarak kullanılır. Tatlı fesleğen Asya mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Tatlı Tay fesleğeninden oldukça farklıdır. Tay fesleğeni koku ve mor renkli görüntüsü ile oldukça güzel bir görünüm sağlar.

Tarçınlı fesleğen : Meksika'ya özgüdür. Tarçın gibi lezzetli, hoş bir kokusu olan baharatlı tadı vardır. Genellikle baklagiller, meyve salataları, garnitür veya  kızartılmış sebzelerle kullanılır. Tarçınlı fesleğeni koyu mor sapları, çiçekleri ve küçük parlak yaprakları ile muhteşem bir görüntüye sahiptir.

Kutsal Fesleğen(Tulsi) :Hindu dininde saygın bir bitki olan Kutsal fesleğen aynı zamanda Tulsi olarak da anılmaktadır. Yaprakları bağışıklık sistemini güçlendirmek adına çay olarak kullanılabilir. Yeşil ve mor yaprakları olan güzel bir bitkidir.

Limonlu Fesleğen : Bu fesleğen çeşidi, salata ve balık yemeklerinde kullanılır. Açık yeşil yaprakları ve beyaz çiçekler vardır.

Çalı veya Yunan fesleğeni : Çok güçlü bir Aroması vardır. Yumuşak bir tadı olmasından dolayı fesleğen yerine kullanılabilir. Saksıda yetiştirilebilir. Minik yapraklı ve çalı görünümündedir.


Fesleğenin Cilde olan faydası


Fesleğen yağlı ciltler için mükemmel bir cilt temizleyicisidir. Ayrıca gözenekleri kapayan kir ve pisliklerin giderilmesine yardımcı olur. Fesleğen yaprakları enfeksiyonları temizler böylece parlak bir cilde sahip olunur.
Antiseptik özellikleriyle bilinen fesleğen, aknenin yok edilmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildinizi yatıştırır ve kan dolaşımını sağlar.
Sivilceleri olanlar için ideal bir tonik. Fesleğen bir antiseptik olduğu için akneye neden olan bakterileri temizler.

Evde hazırlanması kolay olan fesleğen tonik tarifi:

.
temizleme tonik cilt maskesi cilt bakımı tonikler doğal tonik yapımı



Malzeme Listesi

3 çorba kaşığı kuru fesleğen yaprakları

1 su bardağı su








Hazırlanması ve uygulanması,

Fesleğen tonik yapmak için önceden kaynattığımız suyun içerisine kurutulmuş fesleğen yapraklarını koyunuz. Bir süre bu yaprakları suyu içersin de bekleterek yumuşayınca, ezip karıştırınız. Karışım soğuduktan sonra bir süzgeç yardımı ile süzünüz. Sonra hazırlanmış olan toniği bir sprey şişesinin içerisine koyunuz. Pamuk yardımıyla yüzünüzün her tarafını güzelce temizleyiniz.

Her gün bu fesleğen toniğini kullanabilirsiniz.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder