Ada Soğanı (Scillae Bulbus)

Ada Soğanı (Scillae Bulbus) 

Diğer adı: Ayı soğanı, Beyaz soğan

Ada soğanı Zehirlidir. 6-7 gr. Ada soğanı bir insanı rahtlıkla zehirleyip, öldürebilir.
Ada soğanı Zambakgiller-dendir. Beyaz ve yeşil damarlı çiçekleri vardır. Yaprakları ise uzun şerit şeklindedir. Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişir.

Ada soğanını soğan kısmı sonbaharda toplanır ve etli olan orta kısmı kullanılmaktadır. Dilimlenerek kurutulur. Daha sonra dövülerek toz haline getirilir. Nemden korunması gereken bir bitkidir.Kullanılırken dikkatli olmak gerekir.

Ada Soğanı Bileşenleri:
Tanen
Müsilaj
Saponin
Kalsiyum oksalat
Şekerler
Organik asidler

Ada Soğanının Zararları:
Zehirlidir!
Böbrek hastaları kullanmamalıdır.
Ada soğanı taze iken zehirlidir, pişirilerek kullanılmalıdır!
Ada soğanının meyvesi ve soğanı çiğ yenilmez.

Ada Soğanının Faydaları:

Kalp kuvvetlendirici: Pişmiş ada soğanından 10 gr, oğul otu 20 gr, kediotu 20 gr. karıştırılıp kaynatılır ve balla tatlandırılarak 1 ’er çay bardağı içilir.

Romatizma: Pişirilmiş ada soğanı ile romatizmalı yerler masaj yapılır.

Kulunç ağrıları: Pişirilmiş ada soğanı ile kulunç ağrılarının olduğu yerlere masaj yapılır.

Öneri: Ada soğanı normal soğana benzer. Baharatçılarda kolaylıkla bulunur. Pişirerek kullanınız, haricen dikkatli kullanınız.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder