Yağ Yakıcı Özelliği Olan Sürpriz Bitkisel Çaylar

Yağ Yakıcı Özelliği Olan Sürpriz Bitkisel Çaylar



Sahip olduğumuz kiloları sadece bitkisel çaylarla veremeyeceğimizi biliyoruz değil mi ? evet iyi bir yardımcıdır ancak beslenmemiz ve hareketliliğiz ön plandadır.

İyi bir yardımcı olan bitkisel çayların bazılarının açlık hissini azalttığını biliyor musunuz ? Bitkisel çaylar bu zor zamanlarınızda size destektir.

Bazıları ise yağ birikimini engeller ve yağların vücuttan atılması gereken hızdan biraz daha hızlı atılmasını sağlar.


Birazdan anlatacağım bitki çayları kilo vermenize yardımcı olabilir ancak her şey de olduğu gibi , her şeyin fazlası zarar. Örneğin yeşil çayı ele alalım evet yağ yakımına yardımcıdır ama fazla içildiğinde gece uykusuzluğa neden olabilir veya kafein içerençaylar günde 2 3 bardaktan fazla tüketildiğinde çarpıntı, mide bulantısı, kusma, mide ağrısı gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Dikkat: herhnagi bir nedenle düzenli ilaç kullanıyorsanız bitki çayı içmeden doktorunuza danışınız.

Yağ yakan bitki çayları

Yeşil Çay: Yeşil çay imalatı esnasında yapraklar daha az işlemden geçmesi onu bildiğimiz çaydan ayıran özelliğidir. Yeşil çay vücut ısısını yükseltir yani metabolizmayı hızlandırır bu sayede de yağ yakımına yardımcı olur. Kaybedilmesi zor olan göbek gibi bölgelerde etkilidir.

Oolong Çayı: Oolong çayı tokluk hissi yaratmasının yanında yağ birikmesini de önleyicidir.Mineral bakımından çok zengindir.

Hibiskus Çayı: Yağ dışında kalan vücut kütlesinin korunmasında yardımcı olan hibiskus çayı bünyesinde amilaz adı verilen sindirim enziminin, üretimini arttıran bileşenler taşıdığından yağ yakıcı özelliği bulunur.Ve iyi bir idrar sökücü olduğundan vücutta fazla olan idrarın atılmasında yardımcıdır.

Acı Biber Çayı: Kimi zaman Kırmızıbiber yad Arnavut biberi olarak bilinen cayenne biberi metabolizmayı hızlandırmakta ve yağ yakıcı etkisi bulunmaktadır.Bu bitkimizde vücut sıcaklığını yükselterek metabolizmayı hızlandırır. Bir mide rahatsızlığına sahipseniz cayenne çayı içmeniz kötü etkilere sebep olabilir. Gebelik ve emzirme döneminde içilmesi önerilmez.

Yağ Yakıcı Diğer Çaylar:

Zencefil çayı açlık hissini bastıran, metabolizmayı hızlandıran bitkiler arasındadır.

Maydanoz çayı vücutta gereksiz olan suyun atılmasını hızlandırır ve şişliğin önüne geçer.

Mate çayı hem yağ yakıcıdır hem de kabızlığı önler.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder