Yaban Hayatı İçin Yiyecek ve Barınak Sağlar.

ağaç ağaçlar ağaç faydaları ağaç bölgeleri farklı ağaçlar Преимущества деревьев деревья деревья деревья деревья различных мистических секвойи бородатые  The benefits of trees trees trees trees trees of different mystical redwood trees bearded with mistik ağaçlar sakallı kızıl ağaç ağaçgiller Die Vorteile der Bäume Bäume Bäume Bäume Bäume verschiedener mystischen Rotholzbäume mit ağaçgil bärtigen
Sakallı Kızılağaç

Bilimsel İsmi: Alnus glutinosa

Aile: Huş ağacıgiller (Betulaceae)

 Huş ağacıgiller familyasından olup, anavatanı Kuzeydoğu Anadolu ve Kafkasya’dır. 
 Ülkemizde ise Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaygın bir şekilde yetişir. 
  Sakallı Kızılağacı nemli iklim bölgelerinden hoşlanır.
Sakallı Kızılağacı 12-15 metreye kadar boylanır. Yayvan köklüdür. Yaprakları geniş elips veya yumurta biçiminde, açık yeşil, kenarları dişli, her iki yüzü de tüylü ve taze iken yapışkan değildir.

Mart-Nisan aylarında çiçek açar. Kozalak meyveleri yumurtamsı biçimde, uzun saplı, 3-5 adedi bir arada ve içinde çok sayıda tohum bulunur.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder