Güneş Lekelerinden Şifalı Bitkiler Sayesinde Kurtulmak Mümkün!

Güneş Lekelerinden Şifalı Bitkiler Sayesinde Kurtulmak Mümkün
Güneş lekeleri, şifalı bitkiler, şifa, bitkisel çözüm, güneş, alternatif


Yaşamın kaynağı olan güneş, ondan doğru oranda faydalandığımız sürece vücudumuza birçok yarar sağlar ama yaz aylarında güneşten korunmasız olarak gezdiyseniz cildimiz için tehlike oluşur ve bir süre sonra zararlı UV ışınları cilt tipiniz ne olursa olsun kahverengi lekelere neden olacaktır.


Güneş vücut için gereken D vitamini açısından çok önemli ancak şapka, güneş gözlüğü, yüksek faktörlü koruyucu güneş kremleri olmadan güneş altında uzun süre kalmak cildimiz de güneş lekeleri, cilt kuruluğu, cildin pul pul olması veya kaşıntı gibi sorunlar dışında cilt kanseri gibi çok daha ciddi hastalıklarda neden olabilmektedir.


Bu durum da güneşten korumak için seçeceğiniz ürünler hem UVA hem de UVB ye karşı koruyucu olmalıdır. Güneşin etkili olduğu saatlerde, özellik dik açıyla dünyaya geldiği saatlerde dışarı çıkmamaya, çıkılması gerektiğinde ise, koruyucularla kendimizi güvene almalıyız.

Güneş lekeleri için bitkisel çözümlerimize bir bakalım.

Organik elma sirkesi direk lekelerin üzerine uygulandığında etkili bir sonuç verdiği görülmüştür.

Başka bir şifalı bitkimiz ise limondur. Güneş lekelerinin yanı sıra sivilceler hatta yaşlılık izlerine bile iyi geldiği görülmüştür. Ancak limon asitki olduğu için hassas ciltler de kızarıklık ve kaşıntıya sebep olabilir ve Ayrıca limon suyu kullandığınız bölgede kesik, yanık veya açık yara varsa yanmaya neden olabilir.Güneş lekeleri için kullanımı ise uzun vadede sonuç vermektedir. Taze sıkılmış limon suyunun direk lekelere uygulanması 5-7 haafta sonra ciltte ki rengi açarak olumlu sonuçlara verebilir. Ayrıca limonu sürüp hemen arkasından dışarı çıkacak iseniz limonunu tamamen kurumasını beklemelisiniz.

Güneş lekelerini gidermek için kullanabilecek maskeler de mevcuttur.


MALZEMELER

1 tatlı kaşığı vazalin
1 adet yumurta ( kabuğu )
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Yumurtanın kabuğu un kıvamına gelene kadar ezilmeli. Malzemeleri bir kapta karıştınız. Ardından cildinize sürün, 20 dakika beklettikten yüzünüzde yumuşakça ovalayarak çıkarınız.

MALZEMELER

Maydanoz
Semizotu
Bir fincan kadar yoğurt
Çeyrek limon

HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Bütün malzemeleri iyice karıştırarak püre kıvamına getirene kadar ezin. Hazırladığınız bu karışımı hafta da 2 gün cildinize uygulayın ve 30 dakika bekletin. Beklettikten sonra ovalayarak cildinizi temizleyin ve güneşe çıkarken güneş koruyucu krem kullanmayı unutmayınız.

MALZEMELER

Kavun ( mevsimine göre şeftali )
Elma
 1 kahve fincanı kırmızı şarap
 2 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

İkiye bölünmüş kavunun içini ve bir adet elamyı rendeyiniz. Üzerine 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip, bir fincan şarabı da ilave edip iyice karıştırınız. Bu karışımı kapağı sıkıca bir kavanoza koyup, güneş gören bir yerde 10 gün bekletiniz. Bekleme işini bitirdikten sonra temiz bir bezle cildinize uygulayınız. Bu uygulamayı her gün yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Yoğurt
Yulaf unu
Limon
Elma suyu

HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Bir çorba kaşığı yoğurdu ,bir tatlı kaşığı yulaf ununu, çeyrek limonunun sıkarak çıkardığınız suyunu ve bir tatlı kaşığı elma suyunu bir kapta uzun süre karıştırın. Hafta da bir kez cildinize sürün, 30 dakika kadar beklettikten sonra hafifçe ovarak cidinizi temizleyin.. Ardından koruma faktörlü kreminizini sürmeyi unutmayınız.

Güneş lekelerini yol etmek uzunca ve sabır gerektiren bir yoldur. En önemli unsur ise cildimizi zararlı güneş ışınlarından korumak için yüksek faktörlü kremleri kullanmayı unutmamaktır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder