Doğum Öncesi Ve Sonrası Zorluklardan Kurtaran Şifalı Taş Amazonit !

Doğum Öncesi Ve Sonrası Zorluklardan Kurtaran Şifalı Taş Amazonit !

amazonit, amazon taşı, sakinlik veren taş, şifalı taş, şifalı taşlar,doğum srounları

Amazonit taşı, adını amazon nehrinden alır. Amazon taş olarakta adlandırılabilir. Şekil ve yapısı itibariyle Amazon nehrine benzeyen amazonit,Rio Negro’da yaşayan Kızılderililer tarafından Amazon taşı olarak adlandırılmıştır.
Kızılderililer yoğun olarak tedavi taşı olarak kullanmışlarsa da, onlar için bu taş aynı zamanda kutsal olarak kabul edilmiştir.

Çok değerli bir taş olmamasına rağmen mücevher yapımında veya dekoratif amaçlı oymacılıkta yaygın olarak kullanılır.

Çok duyarlı bir taş olan amazonit çokta hassastır. Saydam ve nadiren yarı saydam bir yapıda bulunur. Sıcaktan çabuk etkilenir ve fazla dokunulmaya gelmez rengi atar çünkü.

Benzetme nedeniyle özellikle zümrüt veya yeşim diye piyasaya sürülen bu şifalı taş, boncuklu kolyelerde çoğunlukla yuvarlatışmış haliyle kullanılır. Estetik görünüşüyle tercih edildiği gibi insan üzerinde ki psikolojik ve fiziksel faydaları itibariyle de fazlasıyla tercih edilmektedir. Doğal taşların oldukça faydaları vardır. Doğal taşların etkilerini dünya var olduğundan beri kullanana insan oğlu pozitif düşüncelerin faydasıyla evrenden aldıkları enerji ile bir çok konunun üstesinden gelmiştir.


Şifalı taşımızız burçları; Yengeç ve Kovadır.

Çıktığı Ülkeler ise; Rusya-Nambiya –Mozambik-Norveç-Brezilya- Amerika Birleşik Devletleri-Madagaskar ve hindistandır.

Amazonit Geneleksel Kullanımı:

Klasik tedavi taşları arasındadır.Kişisel ifadeyi güçlendirir, ruhumuzla bütünleşmemizi sağlar ve yaşama sevinci verir.Rahatlatıcı, sakinleştirici ve huzur vericidir

Ritim bozuklukları gibi kalp rahatsızlıkları, dolaşım boşuklukları, baş ağrısı ve migren ataklarında yardımcı olur.Uyku problemlerini giderir.

Amazon taşının faydalarına gelecek olursak;

Amazon taşının en önemli özelliği hamilelik sonunda doğumu kolaylaştıran ve doğum ağrı ve sancılarını hafifleten bir taş olmasıdır. Duygusal anlamda zarar görmüş kişilere iyi gelir. Duygusal yaraların iyileşmesine yardımcıdır.

.Kişinin aşk ve sevgiyle alakalı çakralarını açan sanşını arttıran bir taş olarak bilinir. Kalbe verdiği enerjiyle kalbin etrafında bir kalkan oluşturup onukoruyarak, kalp rahatsızlıklarının da önüne geçtiğine inanılır.

Vücudumuzun çeşitli kaslarını ve kas sistemlerinin çalışma yapısıyla örtüştüğü ve ,iyi geldiği söylenir.Aşırı sinirli insanların yanında taşımasında faydası olabilir, çünkü sinir sistemini dengeler. Aşırı heyecan ve öfkeye iyi gelen,Akıl gücünü artırarak anlama yeteneğini en üst seviyeye çıkarıp, anlatılan he rşeyi daha kalıcı şekilde anlamaya ve öğrenmeye yardımcı olduğu söylenir. Öğrenciler için çok uygun bir taştır.

Hayata küsmüş hayat enerjisini ve neşesini kaybeden insanlar için faydalıdır, mutluluk vererek yaşama sevincini arttırır. Kalsiyum eksikliğine iyi gelir kalsiyum içeren gıdalarda bulunan kalsiyumları vücudumuzun daha verimli almasına yardımcı olan bu taş,kalsiyum kaybını da azaltıcı özelliğe sahiptir. Bu özelliğiyle diş çürüklerine de iyi geldiği söylenmektedir.

Özgüveni arttırarak kendini daha iyi tanıyıp ifade etme yeteneğimizi arttırır. Toplu yapılan işlerde başkalarıyla uyumlu bir şekilde çalışmamızı, grup içi faaliyetlerde başarı sağlayan özellikte bir taştır.

Bedeni güçlendirir. Özellikle kalp, kaslar ve sinir sistemi ile ilgilidir.Biraz önce de söylediğimiz gibi aşırı heyecanı, kızgınlığı, öfkeyi ve diğer duygusal çıkışları sakinleştirir. Sinir sistemini yatıştırır, negatif enerjiyi dağıtır. Stresi hafifletir veya tümüyle ortadan kaldırır.

Kişiye kendini ifade etme gücü verir.Kişinin yaşamına anlam katmasına, değer vermesine yardım eder. Değişimleri kabullenmeyi kolaylaştırır.

Enerjisi ölümcül derecede hasta olanlara iyi gelir.
Yaratıcı düşüncelerin açığa çıkmasını sağlar, kendinizi doğru ve açık ifade etme yeteneğinizi arttırır. Akıl gücünü arttırır.

Yeteneklerinizi takviye eder. Bu şifalı taşımız eril ve dişil enerjiyi dengeler.Sükunete kavuşturur. Enerji tıkanmalarını açar, blokajları dağıtır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder