Titizliğiyle Ünlü Başak!


BAŞAK BURCU VE GENEL ÖZELLİKLERİ




Başak burcu altıncı burçtur. Her burçtan aldıkları bir özellik vardır.Aklın gezegeni olarak bilinen merkür tarafından yönetlirler.Toprak grubu üyesidir.başak burcunun özellikleri kısaca özetlemek gerekirse;





En belirgin özellikleri akıllı olmalarıdır.. Her şeyi değerlendirir ve düşünürler. Doğru ile yanlışı ayırt etmekte başarılıdırlar.Son derece dikkatli kişilerdir. Alacakları kararları karşılaştırma yapmadan almazlar.

Analizler onların hayatlarının bir parçasıdır.Olumsuzlukları kolaylıkla anlayabilir ve çözüm bulmada da oldukça başarılıdırlar.Ayrıntıcı , titiz zaman zaman da takıntılı kişilikleri gizlenemez.
Dürüstlük ve güven bir başak için en ön plandadır.

Simetri takıntıları vardır. Evleri , iş yerleri hatta bulundukları her ortam çok nizamidir.Renk uyumu onlar için çok önemlidir.Toprak grubu üyesi olduklarından ayaklarının yere basması çok önemlidir.
Güvenmeye ihtiyacı olan herkesin bir başağa ihtiyacı vardır.Adeta güvenli bir liman gibidirler.
Hızlı karar alırlar.

Sakin bir kişiliğe sahip olmakla beraber panik anında soğukkanlılıklarını koruyabilirler.Mantığıla ön plana çıkan başaklar zaman zaman duygusuzlukla itham edilebilirler. Sürekli olarak daha önce yaptığı hataları düzeltmeye çalışırlar.Güvensizliklerini ve koruma özelliklerini yok etmek isterler.Her şeyi not alırlar.Kaostan nefret ederler.

Her zaman duvarları vardır. Çoğu zaman kendi inşa ettiği bu duvarlara kendini hapseder.Kendilerine aşırı derecede dikkat ederler.Çevresinde ki insanları kimi zaman sinirlendirebilir. Dış görünüşleri ve iç dünyaları konusunda da aşırı derece de dikkatlidir.Detaycılardır ve kendileri incelemekten alamazlar.

Karşısındakinin zayıf noktasını fark edebilir.Eleştricidirler ve bazen sert eleştirileriyle karşısındakini üzerler.Tembel olmaktan ve tembel insanlardan hoşlanmazlar.Kısa vadeli planlar yapmaz. Yaptıkları her plan ileriye yöneliktir. Araştırmacı ve analitik zekaları vardır. Maddiyat, Başak burcu insanları için çok fazla önemli değildir. ihtiyaçlarını karşılayacak kadar maddi güce sahip olmaları onlariçin yeterlidir.

Çalışmak gerçekten önemlidir.Aldığı görevlerin ve sorumlulukların farkındadırlar.
Başak burcu insanı  pratiktir ve bu konuda başarılıdır.En önemli kusuru, mükemmeliyetçi olmasıdır.Aşırı temizdirler. Temizlik, titizlik ve düzen hastalık boyuntadır.Değişime açık değildir.
Toplum kurallarının dışına çkmazlar.

Dürüst kişilerdir. Gizemli işler ve davranışlar ona göre değildir. Dedikodu sevmezlerSakin görünüşlerinin altında güvensizlik vardır. Haylazlıktan hoşlanır, kimi zaman tam bir baş belasına dönüşebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder