Soğuk İklime en Dayanıklı Tahıl Çavdardır.

çavdar ekmeği    çavdar tarlasında    çavdar tarlasında çocuklar    çavdar tarlasında çoçuklar    çavdar köyü    çavdar ekmeği kalori     çavdar
Çavdar

Bilimsel İsmi: Secale
Aile: Buğdaygiller(Poaceae)

Çavdar buğdaygiller ailesinden olup, bir tahıl bitkisidir. Çavdar öncelikle doğu da ve kuzey Avrupa’da yetişir. 

Soğuk iklime en dayanıklı tahıldır. Çavdarın mutfakta kullanımının yanında bazı yerlerde hayvan yemi olarak kullanılır.


Çavdar, Vitamin, Lif ve Mineraller bakımından oldukça zengindir.


Çavdar’ın Faydaları:

-Çavdar lifi, bağırsaktaki toksinleri  vücuttan atılmasını sağlar.

-Safra kesesi taşlarının meydan gelmesine engeller.

-Şeker hastaları için en zararsız tahıl olduğunu söylenir.

-Bol lifli olduğu için kilo kontrolüne yardımcı olur.

-Kolesterol kontrolü için çok faydalıdır.

-Kanserden korur.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder