Meşe Ağacının Odunu Sık Dokulu Ağır, Sert ve Damarlıdr.

Meşe Ağacı, Meşe Ağacı Anlamı, Meşe Ağacı Hakkında Bilgi, Meşe Ağacı Kabuğu, Meşe Ağacı Kullanımı, Meşe Ağacı Meyvesi, Meşe Ağacı Nasıl Dikilir, Meşe Ağacı Nasıl Kullanılır, Meşe Ağacı Nasıl Yetiştirilir, Meşe Ağacı Nedir, Meşe Ağacı Nerede Yetişir, Meşe Ağacı Neye İyi Gelir, Meşe Ağacı Özellikleri, Meşe Ağacı Resmi, Meşe Ağacı Türleri, Meşe Ağacı Yaprağı, Meşe Ağacı Yetiştiriciliği, Meşe Ağacının Faydaları, Meşe Ağacının Yararları, Meşe Palamudu, Meşe Palamudu Dikimi, Meşe Palamudunun Faydaları, Meşe Yaprağı Faydaları
Meşe Ağacı:

Bilimsel ismi: Quercus L.
Kayıngiller familyasından anavatanı Avrupa anakarası olan ve yurdumuzda yetişen meşe ağacı kış mevsiminde yapraklarını döken veya her zaman yapraklı olan, uzun ömürlü bir orman ağaç formunda gelişen bir bitkidir. 2-25 m’ye kadar boylanabilir. Ülkemizde 30’dan fazla türü vardır. Bunun yanında Meşe ağacı Koyu yeşil renkli, kısa saplı, dörtgen ya da yumurta biçimli yaprakları, Erkek ve dişi çiçekleri aynı ağaç üzerinde ilkbahar mevsiminin ortası ile sonu arasında sarkarak açan ve renkleri sarımsı olan bu tırtılsı biçimli çiçeklerden dişilerinin ucu kırmızı renklidir. Sayıları daha az ve yaprakların arasında gizlenmiş durumda olurlar. Odunu sık dokulu ağır, sert ve damarlıdır. Erişkin meşenin odunu, kızıla çalan koyu sarı renktedir.

Meşe ağacı birçok uygarlıklarda önemli bir ağaç olmuştur. Hatta eski Yunan Mitologyasında Zeus’un kutsal ağacı olarak da kabul edilir. Galyalılar da Meşe ağacına dinsel bir değer vermiş ve eski Roma’da ise Meşe ağacı Jüpiter’e adanmış bir bitki olmuştur.

Meşe Ağacının Geleneksel Kullanımı:
Kanlı öksürük ve kan kusmada
Dizanteri
Ayak kokusunu gidermede
Çıban ve Egzema
Basur
İshal gibi hastalıklarda kullanılmıştır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder