Kayısı Güçlü bir Antioksidanmış!

kayısı faydaları   kayısı yağı   kayısı reçeli     kuru kayısı     kayısı çekirdeği     malatya kayısı     rüyada kayısı     rüyada kayısı görmek     kayısı çekirdeği yağı kayısı kent kayısı faydaları kayısı yağı kayısı reçeli kuru kayısı kayısı çekirdeği malatya kayısı rüyada kayısı
Kayısı ve Gıda Özellikleri

Gülgiller familyasından olan 4-6 metre boyunda bir çeşit meyve ağacıdır.

Meyvesi cevizden büyük, derisi ince, açık turuncu renkte, meyvesi sulu, tatlı ve güzel kokulu, tek ve sert çekirdeklidir.

Şekerpare, Şam, Tokalı oğlu, İmhor, Muhittinbey, Hacı kızı, Hasan bey Darende gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Ülkemizde özellikle Malatya civarında bolca yetiştirmektedir.


antioksidan nedir    antioksidan faydaları    antioksidan besinler    antioksidan yiyecekler    antioksidan ne demek    antioksidanlar    antioksidan meyveler    antioksidan bitkiler         antioksidan besinler    antioksidan bitkiler    antioksidan faydaları    antioksidan içeren besinler    antioksidan meyveler    antioksidan ne demek    antioksidan nedir
Kayısı’nın Geleneksel Tıpta Kullanımı:

-Sinir bozukluklarını ve sinir zayıflıklarını giderir.

-Uyku yapar.

-Beyin yorgunluğunu geçirir.

-İştahı açar ve hazmı kolaylaştırır.

-Kansızlığı giderir.

-Kabızlığı önler.

-Yüz ve boyuna tazelik ve güzellik verir.

-Nekahet devresini kısaltır. Raşitizm de (özellikle süt çocuklarında D vitamini eksikliği ile kalsiyum, fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden ileri gele, biçim bozukluğuna neden olan kemik hastalığı) faydalıdır.


NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder