Sarı Dişler Sorununu Ortadan Kaldıran Bitkisel Çareler

diş beyazlatma diş hastanesi beyaz dişler için
Sarı Dişler için Bitkisel Tedavi

Parlak beyaz dişler daha çekici, sağlıklı görünmeyi sağlar. Birçok insan bakımsız ve sararmış dişlerle toplum içinde gülümsemekten kaçınır.

Çay, kahve, tütün ve sigarayı aşırı tüketimi, yaşlanma, kalıtsal faktörler, kötü ağız hijyeni, nedeniyle dişler sarı olabilir. Ayrıca, antibiyotikler, iklim koşulları, enfeksiyon diş renginin sararmasına katkıda bulunabilir.

Genellikle insanlar dişlerini beyazlatmak için profesyonel yardım almak isterler ama bu tür tedavilerin uzun sürmesi ve oldukça pahallı olmasından dolayı hep ötelenir.

Sarı dişlerden kurtulmak istiyorsanız, bazı doğal tedavileri deneyebilirsiniz.


Sarı Dişler için Bitkisel Çözümler:

Karbonat: sarı dişlerden kurtulmak için kullanabileceğiniz en iyi malzemelerden biridir.

Biraz diş macunu ile çeyrek çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. ılık su ile durulayın.
Haftada 1-2 kez uygulayın.

Alternatif olarak limon suyu, beyaz sirke, ya da hidrojen peroksit ile karbonatı karıştırıp, dişlerinizi fırçalayın.

Not: Karbonat''ın aşırı kullanımı diş minelerine zarar verebilir.

Çilek: Çilek dişlerinizin daha beyaz olmasını sağlayan bol miktarda C vitaminli olmasındandır.

Bir kase içine 2-3 çileği ezip içine biraz diş macunu ekleyin. Dişlerinizi nazikçe fırçalayın. Birkaç hafta günde iki kez uygulayın.

Başka bir seçenek ise yarım çay kaşığı karbonat ve 2 adet ezilmiş çileği karıştırın bu karışımı dişlere yayın ve birkaç dakika bekleyip, ağzınızı çalkalayın. Herhangi bir kalıntı kalmaması için diş macunu ile dişlerinizi fırçalayın.

Hidrojen Peroksit: Hidrojen peroksit hafif ağartma etkisi ile sarı dişleri beyazlatmada yardımcı olabilir.

hidrojen peroksit içeren bir gargara ile ağzınızı çalkalayın, Yutmayın.

Hidrojen peroksit ile kabartma tozunu macun kıvamına getirip, yavaşça dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra normal diş macunu ile dişlerinizi fırçalayın.

Not: Hidrojen peroksit dikkatli kullanın.

Fesleğen: Fesleğen yapraklarının beyazlatma özelliği vardır. Ayrıca irin akması, diş eti hastalıkları gibi sorunlu dişleri koru.

Güneşe birkaç fesleğen yaprağı koyup kurutun. Yaprakları kuru olduğunda, toz haline getirin. Düzenli olarak diş macunu ile tozu karıştırın ve dişlerinizi fırçalayın.

Diğer bir seçenek ise fesleğen yaprağına hardal yağı sürün ve dişlerinizi temizlemek için kullanın.

Kömür: Sarı dişler için en iyi bilinen ev ilaçları dan biridir. Kömür dişleri beyazlatan kristal tabanlı güçlü bir kimyasalı vardır.

Düzenli olarak diş macunu ile kömür tozunu karıştırın ve nazikçe dişlerinizi fırçalayın.
Günde iki kez yapın.

Portakal Kabuğu: Düzenli olarak taze portakal kabuğu rendesi ile dişlerinizi temizlemek dişlerde biriken sarı tonu azaltacaktır.

Yatmadan önce her gece dişleri portakal kabuğu ile ovun. Portakal kabuğu C vitamini ve kalsiyum sayesinde gece boyunca mikroorganizmalara karşı mücadele edecektir. Bir kaç hafta uygulayın ve etkili sonuçlarını göreceksiniz.

Not:Taze portakal kabuğu yoksa kurutulmuş portakal kabuğu tozu kullanabilirsiniz.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder