Kötü Nefesi (Ağız Kokusu) Önlemek için Ne Yenmelidir!!!

ağız kokusu nedenleri ağız kokusu için ağız kokusu tedavisi  ağız kokusu çözüm

Ağız kokusu nedir?

Birçok insanı etkileyen ağız kokusu veya kötü nefes, kişisel ve iş ilişkilerini de çok büyük bir sebep teşkil eden bir sorundur.

Ağız kokusunun başlıca nedenleri:

Bakteri: Ağız kokusunda yemek artıkları ve bakteri salgıları.

Ağız Hastalıkları: Diş eti iltihabı, diş eti hastalıkları.

Diğer hastalıklar: Bazen kronik ağız kokusu şeker hastalığı, karaciğer ile ilgili hastalık, gastrik veya duodenal ülser, böbrek sorunları, ağız yaraları, kanser, vb.

Gıda: Bazı gıdalar nefes, ağız kokusuna neden olduğu tespit edilmiş Bunlar sarımsak, soğan, sosis, fermente peynir, balık, vb.

Stres: Stres de kötü nefes kokusunda sebep olur.

Tükürük eksikliği: tükürük eksikliği büyük bir sorundur. Tükürük asit ağızda bakterilere karşı eylemler olabileceği ihtimalini ortadan kaldırır. Ağız kokusu genelde sabah hissedilir nedeni ağız kuruluğudur.

Kimyasal zehirlenme: Bazı zehirli kimyasallar ağız kokusu için nedenlerden biridir. örneğin, siyanür kimyasal zehirlenme ağızda acı koku üretir.

Ağız Kokusu Tanı ve Tedavi:
Kronik kötü nefes ile ilgili bir sorun var ise gerçek nedenleri bulmak için bir uzman doktora gitmekte yarar vardır.
Kötü ağız kokusu için doğal tedavi ya da bu sorunu azaltmak için doğal kaynakların kullanımını gerekir.


Kötü nefesi önlemek için ne yenmelidir?

Uygun bir diyet ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

-E vitamini ve B eksikliği ağız kokusu nedenlerinden biridir. Vitamin bakımından zengin doğal gıdalar düzenli alınmalıdır. Vücut sıvılarını artırmak ve kabızlık sorunu önlemek için bu vitamin içeren yiyecekler yardımcı olacaktır.

-B grubu vitaminler: Bütün tahıllar (buğday, yulaf, arpa, vb.), kurutulmuş meyve,( badem, fındık, ceviz vb.), sebzeler(lahana, karnabahar, ıspanak, turp, marul vb.), yiyecekler alınmalıdır.

-Otlar veya baharat kokusu: Yemek sonunda birkaç maydanoz çiğnemek ağız kokusunu temizlemekte, birçok baharat kokusu arındırmakta yardımcı olabilir. Tüm bunların yanında, rezene, anason, kakule, vb söz edebiliriz. Bu bitkilerin tohumları kötü nefesten kurtulmak için doğal çarelerdir.

-Klorofil açısından zengin gıdalar ile ağız kokusu engellemek: Klorofil ağıza dinçlik verir ve güzel bir koku sağlar. Endüstriyel gargara nedeni klorofil bulunmasıdır. Klorofil bakımından zengin gıda alımı ağız kokusunu azaltır.
Elma doğal bir diş macunu gibidir. Bir parça elma çiğneyin veya bir elma yiyin.kötü nefesi bu şekilde azaltmak mümkün olacaktır.

-Düzenli yemek yemek: Acıkma ağız kokusu için bir nedendir. Günde en az üç normalde beş öğün yemek yenmelidir.

-Stresden kaçınmak: Stresli olan insanlar iyi beslenemediği için ağız kokusu ile karşı karşıya kalırlar.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder