Topuk Dikeni için Hindistan Cevizi Yağı ve Yonca

topuk dikeni tedavisi ,topuk dikeni için ,topuk dikeni belirtileri ,topuk ağrısı ,ayak topuk dikeni topuk dikeni bitkisel ,topuk dikeni nedir,topuk kırmaca,topuk dikeni tedavi
Topuk Dikeni ve Bitkisel çözüm:

   Kireçlenme topuk kemiğinin kısmında bir topuk dikeni oluşur. Ayak tendonlarının bağlı olduğu topuk kemiği çevresinde kalsiyumun çiviye benzer şekilde büyümesi olayına Topuk dikeni denir. Risk faktörleri çıplak ayakla sert yüzeylerde yürüme, koşu, kötü bir ayakkabı, sıkı baldır kasları, obezite, yaş gibi.

   Topuk dikeninde genellikle herhangi bir belirti olmaz Ancak, bazen, özellikle yürüyüş ya da koşu yaparken topuk ağrısı veya ağrıya neden olabilir.
Topuk Dikeni kolaylıkla tedavi edilebilir. Aynı zamanda, ağrı hafifletmek için doğal tedaviler kullanabilirsiniz.


İşte topuk dikeni için en iyi Ev tedavisi

Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı da topuk dikeni tedavisi için çözümdür.. Doğal nemlendirici olarak yumuşatmaya yardımcı olur ve ağrıyı hafifletir.

Sıcak Hindistan cevizi yağı ile etkilenen bölgeyi masaj yapın. Ağrı ve iltihaplanma iyi geleceğinden birkaç saat bekletin. Ağrıyı önlemek için yatmadan önce her gün Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın.

Yonca: Topuk dikeni için bir başka popüler alternatif tedavi yonca olduğunu biliyormuydunuz? Bu bitki, sağlıklı kemik oluşumu için gerekli olan selenyum ve kalsiyum gibi birçok mineral içerir. Ayrıca, ağrı ve enflamasyonu hafifletmeye yardımcı olabilir.

½ 1 çay kaşığı yonca tohumunu bir su bardağı kaynar suya ilave edip, kapağını kapatın. 20-30 dakika demlendirin. Sonra biraz bal ekleyin. Ağrı ve inflamasyon iyleşinceye kadar günde 3 veya 4 kez çaydan için.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder