Yanık, Egzama ve Yaşlanmaya Karşı Mücadele - Aloe Vera

Yanık, Egzama, Yaşlanmaya Karşı Mücadele -,Aloe Vera

Aloe Vera:
Aloe Vera (Aloe Barbadensis): Yanık ve egzama gibi cilt hastalıklarında mükemmel bir tedavi yöntemidir. Genellikle yanıklarda oldukça hızlı iyileşme, ağrı ve yanma bölgesinde topikal uygulama ile çok hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlar. Cilt ve iç epitel doku için de yararlıdır.yaşlanmayı önleyen Aloe vera.Afrika kökenli bir bitki, zambakgiller familyasından olmasına rağmen kaktüse benzer bir görünümü vardır. İçeriğindeki vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimlerle alternatif tıp sektörü için oldukça önemli bir bitkidir.
Örneğin, Alovera membranları ağız ve mide ülseri, burun ve sinüs, bağırsaklar, akciğerler ve genital vb. hastalıklarda, aynı zamanda bağışıklık sistemini düzenleyici mükemmel bir etkisi vardır. Bağışıklık sistemleri zayıflamış, hastalık ve yorgunluk şikâyeti olan kişilerde bağışıklık sistemini uyarabilen anlamına gelir.

Aloe Vera Vitamin B12 var mı sorusuna; B12 vitamini doğal bir vejetaryen kaynağıdır. Aloe vera
alarak vücutta emilimi ve vitamin B12 biyo yararlarını artırır olmasıdır. C vitamini ile B vitaminlerinin yanında, geri kalan ise su içinde eriyen, yağda çözülen vitaminlerdir.

Aloe Vera bağışıklık sistemine  üzerinde her türlü hastalığa karşı yardımcı, bağışıklık sistemi için genel tonik olduğunu göstermektedir. Çeşitli çalışmalarda bağışıklığı artırmak HIV virüsüne karşı mücadele, kanser (özellikle lösemi) belirli türlerinin tedavisinde bileşenlerin potansiyelini keşfetmek için çalışmalar devam etmektedir. Hatta diyabet tedavisinde önemli rolü vardır. Ayrıca mide ekşimesi, ülser, divertikül bozuklukları ve diğer sindirim bozuklukları gidermek için kullanılır. Bu bir anti-enflamatuar olarak kullanılır ve bazı sindirim bozuklukları için ilaç dahili olarak kullanılabilir. Japonya klinik çalışmaları, bitki içindeki bazı bileşikler, mide suyu ve lezyon oluşumu salgılanmasını azalttığı gözlemlenmiştir.
Aloe vera, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir. Choline , Beta, karoten , B1, B2, B3, B6, A, C, E, Gemanyum, Sodyum, Potasyum, Demir, Mangan, Silikon, Kükürt ,Magnezyum, laktat,Bakir, Klor, protein, kalsiyum, çinko barındırmaktadır.

Yan Etkileri ve Uyarılar:

Hamilelik ya da emzirme: Aloe - jel ya da lateks olarak alındığında tehlikelidir. Gebelere de düşük ihtimali ve de çocuğun zarar görmesine sebep olabilir, Gebe veya emziren anneler kesinlikle ağız yolu ile aloe vera almamalıdır.

Çocuklar: Aloe ağız yoluyla alındığında çocuklar da karın ağrısı, kramplar, ishale gibi görünür. müshil görevi yapar.

Hemoroid: Eğer hemoroid varsa aloe lateks almayınız. Bu durum daha kötü yapabilir.

Böbrek problemleri: aloe lateks Yüksek dozlarda kullanılırsa böbrek yetmezliği yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder