Canlı Cilt için Salatalık

Salatalık maskesi

Salatalıkla cildin yenilenmesi


Salatalık;

Salatalık (Cucumis sativus), kabak familyasında,(Cucurbitaceae) yaygın olarak yetiştirilen bir bitkidir.

Salatalık sofralarımızda çok kullandığımız bir sebzedir. Müthiş bir tada ve yüksek su içeriğine sahiptir. Yaz aylarının kavurucu sıcağında harika bir şekilde vücudumuzu serinletir. Hem ucuz bir sebze olması hemde her yerde yetiştirilmesinden dolayı kolayca elde etme olanağı vardır. Salatalık, Hindistan'da çok eski dönemlerden beri tıbbi ve gıda amaçlı olarak yetiştirilmiş ve uzun zamandır Akdeniz diyetinin bir parçası oldu.

Salatalığın içerisinde vücudumuz ve cildimiz için faydalı olan besinlerle doludur. Salatalık doymuş yağ veya kolosterol içermez. Salatalığın kabuğu kabızlığı azaltmaya yardımcı olan bir diyet lif kaynağıdır. Ayrıca içerisinde Karoten, A vitamini, C vitamini zeaksantin ve lutein gibi antioksidan bulundurmaktadır. Vücudumuzun yaşlanmaya ve çeşitli hastalık süreçlerinde rol oynayan serbest radikallerden ve reaktif oksijen türlerinden korur.
Parlak bir cilt için salatalığın yüksek su içeriğinden dolayı doğal bir nemlendiricidir. Salatalık şişmiş gözler için, güneş yanıklarına ve dermatit (egzama) için faydalıdır.
Salatalığın kalorisi düşüktür. Birçok vitamin ve mineral içerir. C Vitamini, K vitamini, A vitamini, Kalori, Karbonhidrat, Protein, Magnezyum, Potasyum ve Manganez içeriğinde bulundurur.
Sonuç olarak Salatalık, herhangi bir diyet için rahatlatıcı, besleyici ve inanılmaz derecede çok yönlü bir besin kaynağıdır.
Salatalığın Kalorisi düşüktür, ancak birçok önemli vitamin ve mineralin yanı sıra yüksek oranda su içerir.
Salatalık yemek, kilo verme, dengeli hidrasyon, sindirim düzenliliği ve düşük kan şekeri seviyeleri gibi sağlık için faydaları vardır.

Salatalık cildin yenilenmesine ve canlanmasına yardımcı olur.

Canlı cilt için salatalık maskesi için yapmamız gereken;


* Bir adet taze Salatalık


Salatalığı rendeleyin ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. Bu macunu temiz yüzünüze göz çevresi dışında maske şeklinde yüzünüze uygulayınız. 15 -20 dakika boyunca bekletiniz. Yüzünüzü ılık su ile yıkayıp, kurulayınız.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder