Çiçek Bahçelerinin Şanslı Dudakları - Aslanağzı

Antioksidan, Böbrekler, C Vitamini, Cilt, Diş, Güneş Lekeleri, Karaciğer, Kepek, Limon, Mide Yanması, Yara,  Limonun faydaları,  Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah
Aslanağzı

Bilimsel ismi: Anthirrinum Majus

Aile: Sinirgiller (Plantaginaceae)

Sinirgiller familyasından olan anavatanı Çin ve Amerka Birleşik Devletleridir. Nemli, iyi drene edilmiş topraklarda kolayca yetiştirilir. Dalları sık yapraklarla kaplıdır.

Çiçekleri ise sapın etrafına dizilir. Tomurcuklanma üst tarafta olur. Aslanağzı çiçekleri beyaz, kırmızı, sarı, turuncu, pembe renkte güzel bir bitkidir.


Nisan ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir. Aslanağzının türleri yoktur. Melezleri vardır. Kokusuzdur. Daha ziyâde süs bitkisi olarak kullanılır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder