Yasaklı Bitkilerden Kenevir...

kenevirin zaraları, kenevirin faydaları, kenevir zarar,
Kenevir Bitkisi

Bilimsel İsmi: Cannabis

Aile: Kendirgiller (Cannabaceae)

Kendirgiller ailesinden olan; anavatanı Hindistan’dır. Sıcak ülkelerde yetişir. Yurdumuzun her yöresinde yetişir ve yetiştirilebilir, fakat esrar yapımında kullanıldığından dolayı kanunen yasaktır. Bundan dolayı ekimi yapılmamaktadır.

Kenevir bitkisinin gövdesi dik, gövdenin içi boştur. Yaprakları 5-11 parça şeklinde, karşılıklı bir sonraki ile çapraz, koyu yeşil renkli uzun saplıdır. 


Çiçekleri tek tek bitkilerin tepesinde veya dalların tepesinde bulunur. 3-5 mm’ye kadar boylanabilen meyvesinin içinde etli bir tomurcuk olan çok ince bir kabuğa sahip bir yıllık bitki türüdür.

Kenevir bitkisinin dal uçlarında reçine ve uçucu yağ vardır. Bunun için meyveleri yağ bakımından oldukça zengindir. Tohumlarından çıkarılan yağ sabun sanayinde kullanılır.

Kenevir bitkisinin gövdesinin kabuk kısmından kenevir veya kendir denilen bir lif elde edilir. Bu liflerden halat, ip ve kaba dokumalar yapılır.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder