Antibiyotik Görevi Yapan Madımak Bitkisi

Antioksidan, Böbrekler, C Vitamini, Cilt, Diş, Güneş Lekeleri, Karaciğer, Kepek, Limon, Mide Yanması, Yara,  Limonun faydaları,   Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah
Madımak Bitkisi

Bilimsel İsmi: Polygonum cognatum

Aile: Kuzukulağıgiller (Polygonaceae)

Kuzukulağıgiller ailesinden olup, dağlık alanlarda yabani olarak yetişen, tarla, yol kenarlarında, yamaçlarda ve kültür arazilerinde yetişir. 
Madımak Bitkisi toprağın üstü kısmında yatık olarak sürüngen odunsu gövdeye sahip otsu bir bitkidir. Yaprakları Küçük saplı, çoğunlukla sivri uçlu kenarları bütün ve de değişken olarak sıralanmıştır. 
Çiçekleri yaprakların koltuğunda kümeler şeklinde, pembe veya kırmızımsı renklidir.

4–5 mm boylanabilen 3-5 tanesi bir arada olur. Çiçekleri Nisan - Mayıs ayında açmaya başlar Eylüle kadar çiçeklenmeye devam eder. Genellikle ilkbaharda Nisan ve Mayıs aylarında toplanır.

Çiğ olarak yendiği gibi yemek yapımında da kullanılır. Anadolu mutfağının vazgeçilmezidir.

Madımak Bitkisinin Faydaları:
- Mide ve bağırsak hastalıklarıyla dizanteriye karşı antiseptik olarak kullanılıyor.
Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.
İdrar söktürücü ve idrar artırıcıdır.
Madımak bitkisel bir ağrı kesicidir.
Antibiyotik görevi yapar.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder