Çakal Eriği yada Yaban Eriği

Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah
Çakal Eriği 

Bilimsel İsmi: Prunus spinosa

Aile: Gülgiller (Rosaceae)

   Gülgiller familyasından olan, anavatanı Avrupa’dır. Genellikle ormanda ve yol kenarlarında yetişir. Çalı ve bodur ağaç formundadır. 
Siyahımsı kabuğu, sert, dikenli 2,5-5 metreye kadar boylanabilen, yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyazdır ve yapraklarından önce çıkar. 
Meyvesi Çakaleriği yuvarlak ve yeşildir. Meyvesi Eylül-Ekim aylarında olgunlaşır. Tadı buruktur.


Çiçekleri; Mart ve Nisan aylarında toplanıp, kurutulur.


Çakal Eriği’nin Geleneksel Kullanımı:

- Mide ve Bağırsakların düzenli çalışmasını için,
Vücutta biriken zehirli maddelerin dışarı atılmasını,
Ateşli hastalıklarında Kalbini kuvvetlendirmede,
Boğaz ve Bademcik iltihaplarında,
Anne sütünü artırmada,
İshalin kesilmesinde kullanılmıştır.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder