Uyumsuzluğun ve Bağımsızlığın Simgesi Kova!

KOVA BURCU VE GENEL ÖZELLİKLERİ

Kova kova burcu burçlar astroloji



Kova burcu tam bir uyumsuzdur. Önsezilerin burcu olan kova deneyselliği, özgünlüğü ile ön plana çıkar.Kova burcu insanları idealizm ile pragmatizmi birbirine yoğurup karıştırıp kullanmayı severler.

Uçarı davranışları olabilir ama ayakları her zaman yere basar bu yere basmayı da kendilerine has bir şekilde yaparlar.



Kova burcu insanları genellikle yardımsever insanlardır ama en önemli özellikleri özgürlüklerine aşıktırlar ve yaşamın değişmeyen tek kuralı onlar için özgürlüktür.Özgürlük olmadan hiçbir şeyin olabileceğini inanmazlar ve herhangi bir sınırları yoktur.

Aşk konusunda sıkıntı çekerler bağlanmaktan kaçınırlar. Hava grubuna üye kova burcu kimi zamansa su grubu gibi düşünülebilir.Çünkü çok derin önsezileri sahiplerdir.

Zekâları üst seviyededir. Enerjileri de zekâlarına eşlik eder.Kova burcu kurallara çok uyan bir burç değildir.Halkın genel yargılarına gelenek ve göreneklere çok fazla ayak uyduramazlar.
Sürekli değişmek isterler, yaratıcı ruhlu kovalar, gerçeklik ve akıl üzerine üzerinde dururlar.

Kovaların istediği bir şeye ulaşması zor değildir., yalnız bilgileri kabul etmeden önce biraz direnirler önce kendileri düşünürler sonra kendi süzgecinden geçirirler ve onların aklına yatarsa kabul edenler.
Kova burcu istediği bir şeyi elde ettikten sonra sıkılmaya başlar.

Kovalar bilgilerini kendilerine saklarlar. Oldukça Sosyal olan kova burçları ikili ilişkilerde hiç zorluk yaşamazlar, insanlara olan sevgileri yüksek seviyededir .Kimi zaman dengesiz davranışlara sahip olsalar da bağımsızlığa olan düşkünlükleri nedeniyle gereksiz bir şekilde sevdikleri insanlardan uzaklaşırlar.

Uranüs grubundan olan kova burcu değişimin ve devrimin simgesidir, durum böyle olunca da kova burcunun uyumlu bir insan olması imkansızlaşıyor. Macera kova burcunun vazgeçemeyeceği bir şeydir.

Dahi olarak adlandırılabilecek zekaya sahip kova burcu oldukça fazladır. Onlar için kolektif değerler önemlidir, bireysel değerlerin çok fazla bir önemi yoktur. Egoist yapıya sahip olan kovaların kendilerini dışarıya doğru kapattıkları duvarları vardır. Abartılı Duygulardan çekinirler.

Mantıksız olan her şeyden uzaklaşırlar, zekaya verdikleri önemle tanınır, anlayışlı, yardım etmeyi seven, hoşgörülü ve iyi yürekli insanlardır. Taraf olmaktan hoşlanmayan kova burcu genelde nötr olmayı tercih ederler. Bu sebepten dolayı da vurdumduymaz bir görüntü sergilerler.

Maddiyat kova burcu için çok önemli değildir. İdeallerini savunurlar ama kendilerine uygulamazlar ne bu durum kovaların en kötü özelliklerinden biridir. İnsanlık adına bir şey yapmak isteyen kovalar yine bu iş için de pek bir icraat gösterdikleri söylenemez.

Egoist olan kova burcu aşırı derecede duyarlıdır. Aldırmaz gibi görünen kova burçları duygularını açığa vurma da oldukça çekingen bir yapıya sahiplerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder