Laz Hurması İlahi Gıda Anlamına Gelir.

Hurma faydaları hurma yararları hurma tatlısı hurma çekirdeği  yaş hurma
Laz Hurması

Bilimsel İsmi: Diospyros lotus

Aile: Abanozgiller (Ebenaceae)

    Laz Hurması Abanozgiller familyasından olup, Anavatanı Kuzey Anadolu, Kafkasya, İran, Afganistan, Hindistan, Çin ve Japonya’dır. Doğal olarak yetişmekte olup, yurdumuzun değişik yörelerinde yetiştirilmektedir.
   
    Kışın yaprağını döken, geniş tepeli seyrek dallı bir ağaççıktır. Nemli, taze, derin balçıklı topraklar üzerinde iyi gelişir. Ilıman deniz ikliminden hoşlanır.
   


    Laz Hurması 10-15 metreye kadar boylanır. Yaprakları yeşil, sivri uçlu, eliptik bir yapıda 6–15 cm uzunluğunda, elips biçimin de, derimsi, önceleri yaprağın her iki yüzü de tüylü, sonraları üst yüzü parlak koyu yeşil, alt yüzü mavimsi yeşil ve yumuşak tüylüdür.

Sarımsı beyaz çiçekleri Haziran ayında açar. Laz Hurması sonbaharda olgunlaşır. Turuncu rengindeki meyveleri tatlıdır. Tanen bakımından oldukça zengindir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder