Kızılcık Ağacının Meyveleri Yaz Ortasında Renklenmeye Başlar.

kızılcık faydaları kızılcık şerbeti The benefits of cranberry syrup cranberry cranberry cranberry marmalade jam cranberry juice cranberry What dogwood tree Les avantages de sirop de canneberge canneberges canneberge canneberges marmelade de confiture de canneberges jus de canneberge Quel arbre cornouiller kızılcık reçeli kızılcık marmelatı kızılcık suyu kızılcık nedir kızılcık ağacı

Kızılcık Ağacı

Bilimsel İsmi: Cornus mas

Aile: Kızılcıkgiller ( Cornaceae)

Kızılcıkgiller familyasından olan, anayurdu Orta, Güney Avrupa ve Batı Asya’dır.

Ülkemizde doğal olarak yetişen çalı formunda ağaç türüdür.
Kızılcık Ağacı en fazla 5–8 metreye kadar boylanır ayrıca ılıman ve sıcak iklimli yerleri sever. Soğuk iklim şartlarına da dayanıklıdır.


Yazın koyu yeşili yaprakları kısa saplı, eliptik, yumurta biçimli, sivri uçlu, üst yüzü tüylü, damarlar paralel, damarlar boyuncada tüylüdür. Sonbahar renklenmesi kırmızıdır. Şubat ve Mart aylarında sarı renkli çiçekler açar. Tomurcuklar kısa sürgünlerin ucunda yer alır. Çoğalması tohumlar yardımıyla gerçekleşir.

Sonbaharda olgunlaşan 1-1.5 cm. büyüklüğünde meyveleri, eliptik görünümlü ve olgunlukta parlak kırmızı renkli ve ekşimsi tatdadır. Meyve yaz ortasında renklenmeye başlar.
Kızılcık meyveleri, taze ya da kurutulmuş olarak tüketildiği gibi reçel, marmelat ve hoşaf yapımında da kullanılmaktadır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder