Kakule Safran ve Vanilyadan Sonra Dünyanın 3. En Kıymetli Baharatıdır.

kakule nedir What benefits cardamom cardamom cardamom plant cardamom tea and coffee How to use cardamom cardamom cardamom coffee cardamom seeds of cardamom benefits kakula kakule faydaları Was nützt Kardamom Pflanze Kardamom Tee Kardamom Kardamom und Kaffee wie Kardamom Kardamom Kardamom Kaffee Kardamom Samen von Kardamom Vorteile Kakula verwenden kakule bitkisi kakule kahve kakule çayı Какие преимущества кардамон кардамон кардамон растение кардамон чай и кофе Как использовать кардамон кардамон семена кардамона кофе кардамона кардамон выгоды kakula  kakule nasıl kullanılır kakule kahvesi kakule tohumu kakulenin faydaları kakuli
Kakule

Bilimsel İsmi: Elettaria cardamomum

Aile: Zencefilgiller (Zingiberaceae)

Kakulenin anavatanı Hindistan ile Güneydoğu Asya’dır. İklim nedeniyle ülkemizde yetiştirilemeyen, kış mevsiminde yapraklarını dökmeyen çalı formunda bitkidir.
Bataklık ormanlarında yabani olarak yetişir. Kakule, 2-4 metreye kadar boylanabilen, sivri uçlu, büyük koyu yeşil renkli yaprakları vardır. Yaz aylarında bitkinin ortasından uzayan filizler gevşek salkımlar şeklinde eflatun renkli ve damarlı beyaz çiçekler açar.


Bu çiçekler olgunlaşınca içinde tohumları bulunan ve bitkinin çeşitlerine göre ak kakule, kara kakule ya da yeşil kakule adı verilen meyveleri oluşur.

Kakule’nin tohumları mercimek biçiminde kırmızımsı esmer renkte olup, keskin kokuludur.

Kakule safran ve vanilyadan sonra dünyanın üçüncü en kıymetli baharattır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder