Kaynanadili En Güçlü Afrodizyaktır.

kaynana dili çiçeği deve tabanı Опунция кактус Опунция цветы мать-и-мачеха Opuntia плодов опунции растений Opuntia цветы расцветают верблюда базы Opuntia Opuntia Blumen foalfoot Opuntia Früchte von Opuntia Pflanze Opuntia Blumen blühen Kamel Basis kaynana dili kaktüs Opuntia cactus Opuntia flowers foalfoot Opuntia fruits of Opuntia plant Opuntia flowers blossom camel base kaynana dili meyvesi kaynana dili bitkisi deve tabanı çiçeği kaynana dili çiçek

Kaynanadili Bitkisi

Bilimsel İsmi: Opuntia


Aile: Kaktüsgiller(Cactaceae)


Kaktüsgiller ailesinden olup, bir çeşit dikenli bitkidir.
Anavatanı Amerika’nın çöl veya yarı çöl alanlarından yayılmıştır. Ülkemizde Güney Anadolu ve Ege bölgesinde yetişir. Suya gereksim duymayan, güneşli yerlerde doğal olarak yetişmektedir.

Kaynanadili Bitkisinin gövdesi büyük parçalar halinde eklemli, üzerinde kabarcıklar olan düz ve yassı görünümündedir. 


Çiçekleri baharda açar. Meyveleri olgunlaşınca Erguvani bir renk alır. Tadı oldukça tatlıdır. Meyvesi dikenlidir. Dikenli kabuğu soyduktan sonra inanılmaz bir tatla karşılaşılır.


C vitamini ve Kalsiyum bakımından zengindir.

Kaynanadilinin Geleneksel Kullanımı:

- Afrodizyak olarak,
Sinirleri yatıştırmada,
Vücudun direncini artırmada,
İshal kesmede,
Bağırsak hastalıklarında,
Kalsiyum içeriğinden dolayı iskelet sistemine yararlı olmasından dolayı kullanılmıştır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder