Gürgen Ağacının Sonbahar renklenmesi Sarıdır.

kayın ağacı meşe ağacı gürgen ağacı özellikleri  yaprak çiçek ağaç güzel çirkin
Adi Gürgen

Bilimsel İsmi: Carpinus betulus

Aile: Huşağacıgiller (Betulaceae)

    Huşağacıgiller familyasından olup, Avrupa ve Asya’da oldukça yaygındır. Ülkemizde Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi ’nde yetişmektedir.
   Adi Gürgen ağacının 15-20 metreye kadar boylanır, oluklu ve eğri gövdesi, Kabuk yeşilimsi-gri, düzgün yaşlandığında pürüzsüzdür. Adi Gürgen ağacının rutubetli, killi veya kumlu balçık topraklar yetişmesi için uygundur.


    Yazın yeşili yaprakların üst yüzü mat, alt yüzü açık yeşil, 5-12 cm. uzun, oval, sivri uçlu, kenarları ince ve çift dişlidir. Yaprakların sonbahar renklenmesi sarıdır.
    Meyve örtüsü kanat biçiminde olup, üç lopludur. Orta lop uzun ve tek olan lop bu lopların ortasında yer alır. Meyveler damarlı, yumurta biçiminde, sapsız, sarkık, önceleri açık yeşil, sonraları kahve renkli, salkım şeklinde ve dekoratiftir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder