Gilâburu'nun Meyveleri Salkım Salkım...

gilaburu suyu  gilaburu Wasser gilaburu Vorteile gilaburu Niere gilaburu Nierenstein  gilaburu Obst Was gilaburu Wie zu verwenden gilaburu gilaburu вода преимущества gilaburu gilaburu water gilaburu benefits gilaburu kidney gilaburu kidney stone gilaburu fruit What gilaburu How to use gilaburu  gilaburu почки gilaburu камней в почках gilaburu фрукты Что gilaburu Как пользоваться gilaburu	 gilaburu faydaları 	 gilaburu böbrek gilaburu böbrek taşı gilaburu meyvesi gilaburu nedir gilaburu nasıl kullanılır
Gilâburu

Bilimsel İsmi: Viburnum opulus

Aile: Adoxaceae

Adoxaceae (eski Hanımeligiller) familyasından olan, anayurdu bilinmeyen gilaburu bitkisi ülkemizin kuzeyi ile İç Anadolu’daki gölgelik orman kenarlarında doğal olarak yetişmektedir.

2-5 metreye kadar boylanabilen, bodur şeklinde, ağaççık formunda gelişen bir bitkidir. 
Mart-Nisan ayında beyaz renkli çiçek açan, kalp biçiminde kenarları dişli ve derin damarlı, koyu yeşil renkli yaprakları vardır. Bu yaprakları sonbaharda kızıllaşır ve sonra dökülür.

Çiçekleri olgunlaştığında tadı mayhoş olan parlak kırmızı renkli meyveleri salkım şeklindedir. Önceleri acı bir tada sahip olan meyveler, salamura suyunda acılığını kaybeder.

Gilaburu’nun Geleneksel Kullanımı:

- Böbrekleri ve idrar yollarını için,
Kaslardaki spazmları,
uyku bozukluğu gibi,
Sinirleri yatıştırıcı ve sinir sistemini güçlendirici olarak kullanılmıştır.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder