Kırmızı Kediotu; Kuru ve Kayalık Yerlerde Doğal Olarak Yetişir.

kedi otu faydaları Baldrian Vorteile Baldrianwurzel  Baldrian-Tee Was ist catnip Melisse Kraut Die Vorteile von Baldrian valerian benefits valerian root valerian tea What is catnip lemon balm herb The benefits of valerian  kedi otu kökü   kedi otu çayı kedi otu nedir melisa otu kedi otunun faydaları

Kırmızı Kediotu

Bilimsel İsmi: Centranthus Ruber L.

Aile: Kediotu ailesi (Valerianaceae)

Kırmızı Kediotu’nun özellikleri
Kediotgiller ailesinden olup, 60 cm’ye kadar boylanabilen, dik ve odunsu görünüme sahip, çok yıllık bir bitkidir.

Kuru ve kayalık yerlerde doğal olarak yetişir. Gövdesinde kısa saplı, mızrak şeklinde yaprakları bulunur çiçekleri kümeler halinde bulunur. Çiçeklerinin rengi mavimsidir.



Toplama ve Depolama: İlkbahar ve Sonbaharda bu bitkinin kökleri almak için en iyi zamandır. Kırmızı kediotunun kökleri sökülerek iyice temizlenir, yıkanır. Temiz ve havadar bir yerde kurumaya bırakılır. Nemsiz ve karanlık bir yerde muhafaza edilir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder