Beyaz Çiçeklere Sahip Mayasıl Otu

mayasıl nedir  Что такое геморрой лечение геморроя болезнь геморрое Как это геморой Симптомы геморроя Ajuga вызывает геморрой What are hemorrhoids hemorrhoids treatment haemorrhoids disease How is haemorrhoids Symptoms of hemorrhoids ajuga causes hemorrhoids Was sind Hämorrhoiden Hämorrhoiden Behandlung Hämorriden Krankheit Wie ist Hämorriden Die Symptome von Hämorrhoiden ajuga Ursachen Hämorrhoiden  mayasıl tedavisi   mayasıl hastalığı    mayasıl nasıl geçer   mayasıl belirtileri   mayasıl otu   mayasıl neden olur
Mayasıl Otu

Bilimsel İsmi: Ajuga

Aile: Ballıbabagiller (Lamiaceae)

Ballıbabagiller ailesinden olup, anavatanı Avrupa, Afrika ve Asya’dır. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişen, bir yıllık otsu bitkidir.

Beyaz tüylerle kaplı, alçak bir bitki olan Mayasıl otunun yaprak kenarları alta doğru kıvrık, karşılıklı dizilmiş 5-10 cm boyunda, çiçekleri beyazdır.




Mayasıl otu çiçekleri açınca toplanmalıdır. Havadar, gölge ve nemsiz bir ortamda kurutulur. Tadı acımsı ve tuzludur.

Mayasıl otu’nun Geleneksel Kullanımı:

Mide rahatsızlıklarında,

Sinirleri uyarmada,

Ateşi düşürücü olarak,

Vücuda kuvvet verici ve Egzamaya da kullanılmıştır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder