Kabızlığa Çare Buğday (Esmer)

buğday fiyatları пшеницы цена пшеницы пшеницы из цельной пшеницы мечта мечта увидеть красный пшеницы зерна пшеницы ячменя суп с пшеничного зерна салата пшеничного хлеба grano prezzo di frumento di grano integrale sogno sogno di vedere rosso grano di zuppa di grano d'orzo con grano insalata di pane di grano  rüyada buğday wheat wheat price wheat whole wheat dream dream to see red wheat grain of wheat barley soup with wheat grain wheat bread salad    tam buğday    rüyada buğday görmek    kırmızı buğday    buğday tanesi    arpa buğday çorbası    buğday salatası    buğday ekmeği
Buğday

Bilimsel İsmi: Triticum
Aile: Buğdaygiller (Poaceae)

Buğdaygiller ailesinden olup, anavatanı Asya’dır. Buğdayın sapları kamış gibi ve içleri boş, çiçekleri başak biçiminde bir yıllık otsu bir bitkidir.

Buğday farklı renklerle anılır. Beyaz, açık sarı, sarı kırmızı, kehribar ve esmer, tane rengi dış kabuktan değil tohum kabuğundan ileri gelir.

Terkibinde (B) vitamini ve karbonhidratlar vardır.



Bunlar, tanelerin kepeğindedir. Bu nedenle, buğday unu ne kadar çok kepekli yani esmer olursa, o derece faydalı olur.

Vitamin A-C-E-K-B6 ve B12, demir, kalsiyum, fosfor bulunmasının yanında fosfor ve potasyum açısından oldukça zengindir.

Buğday'ın Faydaları:

- B vitamini içeren buğday adet öncesi gerginlik sendrom olarak adlandırılan durumu hafifletebilir.

- Kepekli buğday unundan yapılan ekmek, kurabiye ve benzerleri ürünler bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

- Buğday zihin sağlığını korur.

- Kepekli Buğday kabız olmayı önler.

- Midevidir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder