Dertlere deva Keçiboynuzu

Τα οφέλη από Die Vorteile von Johannisbrotsirup keçiboynuzu pekmezinin faydaları keçiboynuzu faydaları   keçiboynuzu pekmezi   keçiboynuzu kürü   keçiboynuzu özü   keçi   keçiboynuzu pekmezi faydaları   keçi boynuzu   keçiboynuzu tozu   Carob Vorteile Johannisbrotsirup  Heilung Johannisbrotbaum Johannisbrotbaum Extrakte Ziege Johannisbrotsirup Vorteile Heuschrecke Johannisbrotkernmehl   χαρουπόμελο οφέλη χαρουπιές χαρουπόμελο θεραπεία χαρουπιές εκχυλίσματα χαρουπιές κατσίκα οφέλη χαρουπόμελο ακρίδα σκόνη χαρουπιού     The benefits of carob syrup Carob benefits carob syrup cure carob carob extracts goat carob syrup benefits locust carob powder
Keçiboynuzu

Bilimsel İsmi: Ceratonia Siliqua

Aile: Baklagiller (Fabaceae)

      Baklagiller ailesinden olup, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz havzasında yetişen 6-10 metre boyunda, kışın yaprak dökmeyen doğal olarak yetişen bir ağaç ve onun meyvesidir.
    Çiçekleri yeşilimtıraktır. Keçiboynuzu 10-20 cm boylanabilen, yassı, etli, açılmayan ve koyu renklidir.

Çiğ yendiği gibi pekmez, reçel ve likör de yapılır.



Keçiboynuzu Faydaları:

- Mide ve Bağırsak hastalıklarında faydalıdır.
Göğsü yumuşatır, balgam söker ve bronşları boşaltır.
Sigara tiryakileri için faydalıdır.
İktidarsızlığa faydalıdır.
- İshali keser.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder