Boza'nın Hammaddesi Darıdır.

darı nədir  darı faydaları    darının zararları dal darıWas Hirse  Zweig millet benefits  The loss of millet Hirse  Was bedeutet, dass Hirse  siehe Hirse Traum   Verwaltung  Red Sorghum  Ich sah einen Teller mit Hirse  darı nə demək  yuxuda darı görmək   dari  qırmızı darı tarlaları  qabda darı gördüm darı nedir    dal darı    darı ne demek    rüyada darı görmek     dari    kızıl darı tarlaları    tabakta darı gördüm  What is millet  branch millet  What does that mean millet  see millet dream   millet  Red Sorghum  I saw a plate of millet
Darı

Bilimsel ismi:Panicum miliaceum

Aile: Buğdaygiller (Poaceae)

Buğdaygiller ailesinden olup, tohumu besin maddesi olarak kullanılan bir veya çok yıllık tahıl bitkisidir. Genelde hayvan yemi olarak kullanılır. Ülkemizde Akdeniz bölgesi hariç her yerde yetişmektedir. Farklı türleri vardır.
Aynı zamanda bozanın hammaddesini oluşturur.



Darı’nın Faydaları:

-Yoğun yorgunluk zamanlarında tüketilmesi faydalı olacaktır.

-Grip, nezle gibi mevsimsel hastalıklarda yararlı olur.

-Bağırsak kurtlarının dökülmesine faydaıdır.

-Sinirleri yatıştırıcıdır,

-Ateş düşürücüdür.

-İshali keser.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder