Pazı Yapraklarında Bol Miktarda C ve A Vitamini Vardır.

pazı sarması   Antioksidan, Böbrekler, C Vitamini, Cilt, Diş, Güneş Lekeleri, Karaciğer, Kepek, Limon, Mide Yanması, Yara,  Limonun faydaları,   Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah pazı yemeği    pazı kavurması    pazı dolması    pazı tarifi    pazı yemekleri    pazı nasıl yapılır
Pazı

Bilimsel İsmi: Beta vulgaris var. Cicla
Aile: Ispanakgiller (Amaranthaceae)

Pazı ıspanakgiller ailesinden olup, yaprakları büyük olan otsu bir bitkidir. Yetiştiği alanlar genellikle bağ ve bahçelerde yabani olarak yetişir. 
Ispanağa benzeyen sebze türüdür. Vitamin bakımından oldukça besleyicidir.

Yapraklarında bol miktarda A ve C vitamini vardır.


Yemeklerde ve salatalarda kullanılır.


Pazı’nın Faydaları:

-Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

-Lapası basur memelerine iyi geldiği söylenir.

-İdrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır.

-Vücuda kuvvet verir.

-Kansızlığı önler

-Öksürüğe faydalıdır.

-İştah açar

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder