Pancar ve Kansızlık...

kırmızı pancar  Antioksidan, Böbrekler, C Vitamini, Cilt, Diş, Güneş Lekeleri, Karaciğer, Kepek, Limon, Mide Yanması, Yara,  Limonun faydaları,   Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah  pancar turşusu    pancar salatası    pancar motor    pancar faydaları   pancar zararları pancar faydası pancar nasıl yapılır    pancar tarifi
Pancar

Bilimsel İsmi: Beta vulgaris
Aile: Ispanakgiller ( Amaranthaceae)

Pancar ıspanakgiller ailesinden olup, anayurdu Türkiye, Suriye ve Mısır’dır. Ilıman serin iklimlerin bitkisidir. Pancar ince köklü iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri tepede salkım şeklinde ve yeşil renklidir. Köklerinin bir kısmı dışarıdan görünür.
Pancardan turşu yapılır. Ayrıca yapraklı sapları, ıspanak ve benzeri gibi pişirilerek gayet lezzetli yemek yapılmaktadır.



Pancar’ın Faydaları:

-Kırmızı pancar, Karaciğerin iyi çalışmasını sağlar.

-Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir.

-Sinirleri Yatıştırıcı özelliği vardır.

-Şeker hastalığı karşı korur.

-İdrar söktürücüdür.

-Vücudu güçlendirir.

-Kansızlığı giderir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder