Ateş Düşürücü Olarak Vanilya

vanilya rengi  Antioksidan, Böbrekler, C Vitamini, Cilt, Diş, Güneş Lekeleri, Karaciğer, Kepek, Limon, Mide Yanması, Yara,  Limonun faydaları,   Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah  vanilya çiçeği    vanilya club    vanilya çiçeği rengi    vanilya parfüm    vanilya kokulu mektuplar    vanilya nedir   vanilya çiçeği boya    vanilla    vanilya rengi boya
Vanilya

Bilimsel İsmi: Vanilla planifolia
Aile: salepgiller (Orchidaceae)

Vanilya Salepgiller ailesinden, anavatanı Meksika, Madagaskar’ olan ayrıca tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bir bitkidir. Ülkemizde ise Seralarda yetiştirilmektedir.
15-20 cm’ kadar boylanabilen, yaprakları sapsız, yassı, tüysüz, parlak ve etlidir. Meyveleri 15–20 cm uzunlukta, yassı, iki uca doğru incelmiş, parlak siyahımsı renkli bir kapsüldür.

Kokusu özel ve tadı acıdır.


Vanilya üç biçimde kullanılır.
Tüm olarak Vanilya çubuğu şeklinde
Çekilmiş Vanilya şeker karıştırarak veya sade
Vanilya Özü buda alkol ile karışımı

Vanilya özellikle sütlü tatlılarda, pasta, kek ve dondurmada yoğun olarak kullanılır.


Vanilya’nın faydaları;

-Vanilya bronşları temizlemeye yardımcı olur.

-Sinir bozukluğunu giderir. Yatıştırıcıdır.

-Vücudu güçlendir ve kuvvet verir.

-Cinsel gücü ve isteği arttırır.

-Ateş düşürücü etkisi vardır.

-Hazmı kolaylaştırır.

-Öksürüğü keser.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder