Şahtere Bitkisi Tarlalar ile Yol Kenarlarında Sıkça Görülen Bir Bitkidir.

Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah
Şahtere Bitkisi

Bilimsel İsmi:Fumaria officinalis
Aile: Şahteregiller (Fumariaceae)

Şahteregiller ailesinden olup, anayurdu kesin olarak bilinmeyen ama Asya ile Avrupa anakaraları ile ülkemizde doğal olarak yetişen şahtere bir yıllık otsu bitkidir.
Tarlalar ile yol kenarlarında sıkça görülen bitki 20-60 cm kadar boylanabilen, çok parçalı uzun saplı, mavi-yeşil renkli küçük yaprakları vardır. Yaz mevsimi boyunca gevşek salkımlar halinde açan küçük çiçekleri mor, pembe ya da beyaz renktedir.


Toprak üstü kesimleri yani sap, yaprak ve çiçekleri (özellikle bitkinin çiçekli olduğu yaz mevsimi boyunca) toplanır. Mayıs - Ekim aylarına kadar Şahtere otu toplanarak gölge, havadar ve nemsiz bir ortamda kurutulur.
Ayrıca Şahtere otunun tentürü yapılacak ise taze olarak işlem görür.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder