Sinameki Bitkisi Halk Hekimliğinde Müshil Olarak Kullanılmıştır.

sinameki otu     sinameki saç     sinameki faydaları     sinameki çayı      sinameki kürü      sinameki yağı    saç uzatma sinameki     saç uzatma     sinameki zararları     sinameki saç kürü
Sinameki

Bilimsel İsmi: Cassia L
Aile: Baklagiller (Fabaceae)

Baklagiller ailesinden olup, Anayurdu Afrika ile Asya’nın bazı bölgeleri ve özellikle Hindistan’da yetiştirilmektedir. Genellikle sıcak bölgeler de yetişen bitkilerin bazı türleri ülkemizin Güney Ege ve Akdeniz Bölgelerinin kıyı kesimlerinde süs bitkisi olarak yetiştirilir.
Bu bitkiler genellikle 100-150 cm’ye kadar boylanabilen çalı ya da ağaççık formundadır. Bunun yanında 7-10 metreye kadar boylanabilen sinameki türleri de vardır.
Bütün bu bitkilerin yeşil renkli bileşik yaprakları, sarı renkli salkımlar halinde yaz mevsiminde açan çiçekleri bulunmaktadır. Bu çiçekleri olgunlaşınca baklaya benzeyen ve badıç diye de adlandırılan meyvelerini verir. Bu meyvelerinin içinde, rengi kırmızımsı tatlı tohumları bulunur.

Sinameki bitkisi halk hekimliğinde etkili müshil olarak kullanılmıştır.

Sinameki bitkisi Mart ve Ekim ayına kadar yapraklarını toplayıp, kurutmak mümkündür. Kuruturken gölgede kurutulmalı ve ısının 20-50 C˚ arası olmasına dikkat edilmesi gerekir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder