Mersin Bitkisi Yaprakları Her Daim Yeşildir.

Antioksidan, Böbrekler, C Vitamini, Cilt, Diş, Güneş Lekeleri, Karaciğer, Kepek, Limon, Mide Yanması, Yara,  Limonun faydaları,
Mersin

Bilimsel İsmi: Myrtus Communis
Aile: Mersingiller (Myrtaceae)

Mersingiller ailesinden olup, Anayurdu Akdeniz Havzası olan ve ülkemizin iklimi ılık Güney Ege ile Akdeniz Bölgelerinin kıyı kesimlerindeki makiliklerde doğal olarak yetişen mersin kış mevsiminde yapraklarını dökmeyen ağaççık ya da çalı formunda gelişen bir bitkidir.
1-3 metreye kadar boylanabilen, Yumurtamsı şekli, sert dokulu üst yüzeyi parlak koyu yeşil, alt yüzeyi daha açık yeşil renkli, kenarları düz ve hoş kokulu yaprakları vardır.
Çiçekleri beyaz oval veya yumurta şeklinde beş parçadan oluşur, beyaz renkte ucunda küçük topuzcukları bulunur. Meyveleri yuvarlak veya yumurta şeklinde, bezelye büyüklüğünde, mavimsi siyah veya nadiren beyaz renktedir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder