Kudretnarı Tropik İklimde Yetişir.

kudret narı faydaları Mide ülseri  Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah  Cilt hastalıkları Yara  iltihap Egzama
Kudretnarı

Bilimsel İsmi:Momordica charanıina
Aile: Kabakgiller (Cucurbitaceae)

Kabakgiller ailesinden olan, tropik iklim bölgelerinde yetişen gıda ve ilaç olarak kullanılan, tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bitkidir. Anavatanı Asya, Karayip adaları, Amazon Havzasında ve Doğu Afrika’da doğal olarak yetişir.
Sarmaşık formunda olup, yaz aylarında çiçek açar. Çiçekleri sarı renktedir. Yaprakları saplı ve el gibi parçalıdır. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır. Meyveleri 10-15 santimetre boyunda, şişkin ve iki uçta incelmiş biçimdedir. Üzerinde kabarcıklar vardır.
Turuncu-sarı renktedir.

Kullanılan kısmı; kökü, Yaprağı, Tohumu ve Meyveleri

Kudretnarı’nın Geleneksel Kullanımı:
1. Mide ülserinde,
2. Cilt hastalıklarında
3. Yara ve iltihaplarda,
4. Egzama vb.gibi hastalıklarda kullanılmıştır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder