Hıyarşembe'nin Tohumları Zehirlidir.

hiyarşembe  yağı, hiyarşembe     faydaları, hiyarşembe    yağının, hiyarşembe    yararları, hiyarşembe    yararı, hiyarşembe    faydası, hiyarşembe    yağı faydaları, hiyarşembe    yağın faydaları, hiyarşembe yağı yararları, hiyarşembe nasıl kullanılır, hiyarşembe yağının kullanımı, hiyarşembe   zayıflatırmı, hiyarşembe    ile zayıflamak, hiyarşembe    yağı nasıl kullanılır, hiyarşembe  ve faydaları, hiyarşembe bal, zayıflamak için    hiyarşembe, hiyarşembe     tohumu, hiyarşembe   yağı zayıflatırmı, hiyarşembe   yağı zayıflama, hiyarşembe    mucizesi, hiyarşembe   çayı, hiyarşembe    yağı hamilelik, şifalı bitkiler   hiyarşembe, hiyarşembe     ile kilo alma, hiyarşembe    suyu, hiyarşembe    zararları, hiyarşembe
Hıyarşembe

Bilimsel İsmi:Cassia Flstula
Aile: Baklagiller (Fabaceae)

Baklagiller ailesinden olup, "Leguminoseae" denilen büyük ağaçların meyveleridir. Doğu Hind, Antil ve Brezilya'da yetişir. Meyvesi siyahtır ve silindiriktir.

8-10 metre kadar boylanabilen, karşılıklı dizilmiş bileşik yapraklı, hoş kokulu, ilkbaharda başlayıp yaz boyunca açmaya devam eden, salkım sarıçiçekler vardır.

Ağacın 40-50 cm uzunluğu ve 2,5-3 cm genişliğinde çikolata renkli silindirik meyveleri kullanılır. Meyvelerin içindeki bölmelerde ise 30 ile 100 tohum vardır. Meyvelerin tüketilmesine karşılık, tohumlar zehirlidir.

Terkibinde şeker, pektin, zamk, tanen ve esans vardır.

Hıyarşembe Geleneksel Kullanımı:

*Kabızlığı önlemede,

*Akrep ve yılan sokmalarında kullanılmıştır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder