Hurma Cinsinden Bir Çeşit Ağaç...

hindistancevizi yağı  Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah Antioksidan, Böbrekler, C Vitamini, Cilt, Diş, Güneş Lekeleri, Karaciğer, Kepek, Limon, Mide Yanması, Yara,  Limonun faydaları,  Sinir sistemi karaciğere oktay usta  hindistan cevizli    hindistan cevizi    ceren hindistan    kurabiye    hindistan cevizli kurabiye    hindistan cevizi yağı    hindistan cevizli kek    hindistan cevizi faydaları    hindistan cevizli pasta
Hindistan Cevizi

Bilimsel İsmi: Cocos Nucifera
Aile: Palmiyegiller (Arecaceae)

Palmiyegiller ailesinden olup, Tropikal bölgelerde yetişen, Hurma cinsinden bir çeşit ağacın yemişidir.
Portakaldan daha büyüktür. Kabuğu oldukça serttir. İçinde sütümsü bir sıvı vardır. Yemişin içinde, kabuğuna bitişik, yağlı ve nişastalı eti vardır.

Büyük (Cevz-i Hindi) ve Küçük (Cevz-i Bevvâ) olmak üzere 2 çeşidi vardır. Hekimlikte, küçükleri kullanılır.




Hindistan Cevizinin Faydası:

-Böbreklerdeki kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

-Besleyici ve enerji verici bir besin kaynağıdır.

-Midevidir. Mide ağrılarını giderir.

-Ağız kokusunu giderir.

-Kilo almayı sağlar.

-İdrar söktürür.

Hindistan Cevizinin Zararları:

*Yüksek kalori içermektedir. Fazla yenirse kilo almaya sebep olabilir.

*Aşırı tüketimde Sinir sistemi üzerinde olumsuz etki yapar.

*Aşırı tüketim karaciğere zarar verebilir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder