Haşhaş - Yaprakları yumurta biçiminde!

zehir Süt Morfin Kodein Tebain Papaverin Narselin Narkotin  Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah
Haşhaş

Bilimsel İsmi: Papaver somniferum
Aile: Gelincikgiller (Papaveraceae )

Gelincikgiller ailesinden olup, yetiştiği yere göre boylanması farklıdır. Yaprakları yumurta biçiminde, kenarları derin dişli, mavimsi yeşil veya grimsi yeşil renktedir.

Yukarıya doğru çatallaşır ve uzun bir sap üzerinde çiçek acınca doğru bir hal alır. Çiçeklerinin mavimsi yeşil, tabana doğru kırmızımsı iki adet kupa yarığı bulunur ve çiçek açınca bu yapraklar dökülür.


Baş kısmından (meyvesinden) Afyon (Opium); tohumlarından da Haşhaş yağı (Huile d'oeilette) çıkarılır. Uyuşturucudur, zehirlidir. Ev ilâçlarında kullanılmaması gerekir.

Kullanılan kısmı; Yaprakları, tohumsuz kapsülleri

Haşhaş Bileşenleri:

-Süt

-Morfin

-Kodein

-Tebain

-Papaverin

-Narselin

-Narkotin vb.

Hekimlikte; Analjezik/ağrı dindirici olarak kullanılır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder